(VAKER) DE DEUR UIT

Inwoners van Olst-Wijhe willen wij graag enthousiasmeren om deel te nemen aan activiteiten die georganiseerd worden in onze gemeente. Even de deur uit, dorpsgenoten ontmoeten, een activiteit bezoeken of gewoon een bakkie doen. Via www.agenda-olstwijhe.nl is het dagelijks aanbod te vinden van wat er speelt in de gemeente. Het is mooi om te zien dat veel inwoners zelf of via ons hun weg weten te vinden naar bewonersinitiatieven, zoals het Noaberhuus, spelletjesmiddag, het soepcafé, voorstellingen, maar ook onze eigen activiteiten.

Ondanks de digitale agenda hebben wij de ervaring dat persoonlijke benadering helpt om de drempel te verlagen om ergens heen te gaan. Vanuit ut Huus zijn Carla Leurink en Monique de Gier hierbij betrokken, maar zij doen het niet alleen. Vrijwilligers die het contact met inwoners onderhouden, chauffeuren of die een activiteit organiseren, maken het mogelijk dat meer inwoners vaker de deur uitgaan.

 

ut Huus Ontmoetingscafé
Eens in de zes weken organiseert ut Huus zelf een Ontmoetingscafé. Een moment voor inwoners om elkaar te ontmoeten en nieuwe contacten te maken. Elke editie is weer anders. De ene keer een lezing, de andere keer kun je een workshop volgen of een (muziek)voorstelling bijwonen. Tijdens deze momenten halen wij ook graag bij de inwoners op wat er speelt en aan wat voor soort activiteiten nog de behoefte is.

 

Wij helpen daar waar nodig
Wil je graag naar een activiteit, maar is de drempel te hoog om er voor het eerst alleen heen te gaan? Weet dat er vrijwilligers zijn die je hierin kunnen begeleiden. En mocht vervoer een probleem zijn, dan zijn er dus vrijwillige chauffeurs die je, tegen een kleine eigen bijdrage, met liefde van A naar B brengen.

Kunnen wij je helpen vaker buiten de deur te komen of wil je meer weten over ons Ontmoetingscafé of onze werkwijze? Wij horen graag van je. Monique kan bij je thuis langskomen om kennis te maken en de wensen door te nemen om vervolgens samen te kijken ‘hoe verder’. Maar pak ook gerust de telefoon, stuur ons een mail of loop het Holstohus (Olst) binnen en vraag naar Carla Leurink of Monique de Gier.

CONTACTGEGEVENS
CONTACTGEGEVENS

doemee@uthuus.nl

06 – 13 45 41 51
(bereikbaar ma t/m vr van 9.00 – 12.00 uur)