WELZIJN

In een vitale gemeenschap kijken mensen naar elkaar om en komen bewoners in beweging om hun eigen leefomgeving sterker, duurzamer en prettiger te maken. Welzijnsorganisatie ut Huus draagt daar aan bij.

 

Wat doet ut Huus op het gebied van welzijn?

Ons vrijwillige en professionele welzijnswerk is erop gericht de participatie en ontwikkeling van mensen te vergroten. Bij ons kun je terecht voor de meest uiteenlopende vragen en vrijblijvend advies.

Onze vrijwillige hulpdiensten begeleiden mensen bij het doen van boodschappen, houden gezelschap, verzorgen vervoer, helpen bij klussen, staan bij in de administratie (Financiën de Baas), ondersteunen burgerinitiatieven en kunnen nog zoveel meer. De diensten zijn gratis, voor vervoer of gemaakte kosten wordt een vergoeding gevraagd.

Wil je graag iets voor een ander doen eenmalig, sporadisch of met enige regelmaat? Kijk dan eens op Vrijwillig Actief!, ons platform voor vrijwilligers en aanbieders.

Meedoen op maat

Onze professionele hulpdiensten bieden individuele ondersteuning aan mensen die graag onderdeel willen zijn van de maatschappij, maar hier wat hulp bij kunnen gebruiken. ‘Meedoen op maat’ zullen we maar zeggen. Zolang de 1,5 meter maatregel geldt, worden onze activiteiten in kleine sfeer gehouden.

Zo hebben we Huuskamer; een 2-wekelijkse ontmoeting voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers.
Of wil je graag vaker een stap buiten de deur zetten, maar liever niet alleen? Vanuit Dag!enDoen! helpen wij je daar graag bij. Wij verzamelen de activiteiten uit Olst-Wijhe en omgeving in één agenda en regelen vervoer waar nodig.

Maar ook kun je bij ons terecht voor een persoonlijk gesprek (bij je thuis of op één van onze locaties). In zo’n gesprek gaan we met je kijken naar wat je graag zou willen doen en wat je talenten zijn. Om vervolgens passend aanbod te vinden.

Wil je weten bij welke activiteiten wij nog meer betrokken zijn, kijk dan in onze agenda.

Is het vraagstuk complexer? Neem dan vooral contact met ons op. Wij luisteren, helpen, denken mee en verwijzen waar nodig door.

MINIE KETTELARIJ
MINIE KETTELARIJ

SOCIAAL WERKER

vriendelijk, sociaal en betrokken

m.kettelarij@uthuus.nl
0570 - 56 36 00 / 06 - 57 58 04 42

JIJ EEN ACTIVITEIT? WIJ HEBBEN DE RUIMTE!

© COPYRIGHT UT HUUS 2021