WELZIJN

In een vitale gemeenschap kijken mensen naar elkaar om en komen bewoners in beweging om hun eigen leefomgeving sterker, duurzamer en prettiger te maken. Welzijnsorganisatie ut Huus draagt daar aan bij.

 

Wat doet ut Huus op het gebied van welzijn?

Ons vrijwillige en professionele welzijnswerk is erop gericht de participatie en ontwikkeling van mensen te vergroten. Bij ons kun je terecht voor de meest uiteenlopende vragen en vrijblijvend advies.

Onze vrijwillige hulpdiensten begeleiden mensen bij het doen van boodschappen, houden gezelschap, verzorgen vervoer, helpen bij klussen, staan bij in de administratie (Financiën de Baas), ondersteunen burgerinitiatieven en kunnen nog zoveel meer. De diensten zijn gratis, voor vervoer of gemaakte kosten wordt een vergoeding gevraagd.

Wil je graag iets voor een ander doen eenmalig, sporadisch of met enige regelmaat? Kijk dan eens op Vrijwillig Actief!, ons platform voor vrijwilligers en aanbieders.

Meedoen op maat

Onze professionele hulpdiensten bieden individuele ondersteuning aan mensen die graag onderdeel willen zijn van de maatschappij, maar hier wat hulp bij kunnen gebruiken. ‘Meedoen op maat’ zullen we maar zeggen.

Zo hebben we Huuskamer; een tweewekelijkse ontmoeting voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers. In de even weken op woensdag van 10 – 12 uur (in het Holstohus, Olst).
Of wil je graag vaker een stap buiten de deur zetten, maar liever niet alleen? Wij helpen je hier je hier graag mee.

Via agenda-olstwijhe.nl is het dagelijks aanbod te vinden van wat er gemeente breed speelt. Ondanks deze agenda hebben wij de ervaring dat persoonlijke benadering helpt om ergens heen te gaan. Kunnen wij je helpen vaker buiten de deur te komen? Laat het ons vooral weten.

Ook kun je bij ons terecht voor een persoonlijk gesprek (bij je thuis of op één van onze locaties). In zo’n gesprek gaan we met je kijken naar wat je graag zou willen doen en wat je talenten zijn. Om vervolgens passend aanbod te vinden.

Is het vraagstuk complexer? Neem dan vooral contact met ons op. Wij luisteren, helpen, denken mee en verwijzen waar nodig door.

MINIE KETTELARIJ
MINIE KETTELARIJ

SOCIAAL WERKER

vriendelijk, sociaal en betrokken

m.kettelarij@uthuus.nl
0570 - 56 36 00 / 06 - 57 58 04 42

JIJ EEN ACTIVITEIT? WIJ HEBBEN DE RUIMTE!

© COPYRIGHT UT HUUS 2021