Buutvrij: deel jouw vrijheidsverhaal

Theatermakers verzamelen prachtige vrijheidsverhalen in alle kernen

 

Tussen begin en half juli stopten theatermakers Fieke van der Panne, Yuna Linde (Theater de Makkers) en Silas Neumann met hun Buutvrij! Verhalenwagen in alle 12 kernen van de gemeente Olst-Wijhe. Met een gemiddelde snelheid van 20 km/h tuften ze iedere dag van kern naar kern.

De tocht bleek een groot succes en een mooi avontuur voor de makers, die kennismaakten met een gastvrije en rijke gemeente. Ze spraken een hoop inspirerende mensen en dit leverde prachtige, sprekende en heel gevarieerde vrijheidsverhalen op. We willen dan ook iedereen die zijn of haar verhaal heeft gedeeld, of ons heeft getipt hartelijk bedanken!

Met de verhalenvertellers en hun kostbare verhalen zullen we natuurlijk met grote zorg omgaan. Lees je dit en heb je jouw verhaal gedeeld, maar nog geen bericht van ons ontvangen? Mail dan naar buutvrij@uthuus.nl en wij nemen contact met je op!

Vlak voor de zomerstop staken we nog eens de koppen bij elkaar om de verhalen en het vervolg van het project te bespreken. Een selectie verhalen zal namelijk in een later stadium worden verbeeld door kunstenaars en andere makers. De verhalen worden zo tot een performance of een product worden getransformeerd, die op een nog nader te bepalen manier en moment worden gepresenteerd. Begin september pakt Buutvrij! de draad weer op.

 

Via onze website, Facebook, Instagram en YouTube en die van Olst-Wijhe viert vrijheid (voorheen 75 jaar vrijheid Olst-Wijhe) houden we je op de hoogte!

Geniet nog even na van de foto’s gemaakt door Jan Amse.
Op Facebook en Instagram zijn ook meer foto’s van de tour te vinden.

JIJ EEN ACTIVITEIT? WIJ HEBBEN DE RUIMTE!

© COPYRIGHT UT HUUS 2018