Stand-up comedycursus

 

Beste comedyfan,

Supertof dat je overweegt om bij ons de comedycursus te doen. Ut Huus en UICF (Utrecht International Comedy Festival) organiseren dit voor het eerst samen in Olst-Wijhe. Op deze pagina vind je een overzicht met alle zaken die nuttig zijn om te weten vóór de cursus begint, zoals aanvangstijden, locaties en de aanmeldingsprocedure. Als het goed is zou je hierna geen directe vragen meer moeten hebben over de inhoud van de cursus, maar als dat toch het geval is: de contactpersoon voor deze cursus is Lambert-Jan Koops. Hij is bij voorkeur te bereiken via lambertjan@uicf.nl of – indien er haast bij is – 06 – 22 32  33 11.

Aanmelden voor de cursus kan (tot 18 maart) bij a.huisman@uthuus.nl

Veel plezier bij de cursus!

 

De comedycursus

 

Data

De cursus vindt zeven weken lang plaats op een woensdagavond op de volgende data:
22 maart – 29 maart – 5 april – 12 april – 19 april – 10 mei en 24 mei.

Als je een keer niet kunt, is dat jammer, maar geen onoverkomelijk probleem. Geef alleen dan wel even aan dat je een avond overslaat.

 

Tijden

De cursus wordt gegeven van 19.15 uur tot 22.00 uur en de inloop is vanaf 19.00 uur. Het is handig als je 15 minuten voor aanvang aanwezig bent, zodat we op tijd kunnen beginnen.

 

Locatie

De cursus wordt gegeven in het Holstohus (Jan Schamhartstraat 5, Olst). Beneden in de hal vind je op het scherm de zaal die voor die avond is gereserveerd.

 

Eindshow

Na zeven weken lang is het ‘time to take the stage’ en een groter publiek aan het lachen te maken. De eindshow van de cursus is gepland op: zaterdagavond 10 juni 2023

Net als de cursus-avonden wordt ook de eindshow in het Holstohus gehouden.
Aanvang eindshow: 20.30 uur.
We raden de deelnemers aan om er om 19.30 uur te zijn.
Blokkeer dit dus alvast alvast in je agenda.

Let op: Alhoewel deelname aan de eindshow niet verplicht is, is het geven van een eindoptreden wel het uiteindelijke doel van de cursus.

 

Publiek

De eindshow lijkt nu nog ver weg, maar vertrouw ons: de tijd vliegt. Daarom is nu de perfecte gelegenheid om alvast publiek te gaan ronselen. De show start dus om 20.30 uur. Nodig zoveel mogelijk mensen uit om de zaal vol te krijgen! T.z.t. zullen er Facebookevents beschikbaar zijn voor deze show.

 

 

Voorbereiding

 

Materiaal

Als je al materiaal (grappen) hebt geschreven: neem die mee! Dit is absoluut nuttig om mee te werken. Begin ook alvast met het op papier zetten van je ideeën en gedachten. Het hoeft nog niet grappig te zijn (maar dit mag natuurlijk wel).

 

Opdracht

Het is fijn als je voor de eerste les alvast de volgende opdracht maakt:

Schrijf in 200 woorden een biografie over jezelf. Zorg dat je daarin ook twee eigenaardige eigenschappen van jezelf beschrijft.

Ook willen we dat je alvast nadenkt over één gênante situatie waarin jij ooit hebt verkeerd. Wij gaan dit gebruiken tijdens de eerste cursusdag.

 

Aanmelden

Kosten voor deelname aan de cursus van 7 avonden en de eindshow bedragen €150,- per persoon. Dit is inclusief onze digitale reader vol informatieve theorie en informatie over stand-up comedy. Wil je een hardcopy? Dat kan ook (meerkosten €10,-).

 

Aanmelden kan tot 18 maart bij Angelieke Huisman (ut Huus) via a.huisman@uthuus.nl
Onder vermelding van naam, adres en woonplaatsgegevens.

De cursus start bij een minimale deelname van 5 cursisten.

 

Betaling

Bij aanmelding van minimaal 5 personen, krijgen de aangemelde cursisten een factuur van ut Huus.

 

 

ANGELIEKE HUISMAN
ANGELIEKE HUISMAN

IDEEËNMAKELAAR EN SENIOR OPBOUWWERKER

gepassioneerd, innovatief en humor 

a.huisman@uthuus.nl
06 - 54 70 02 02

JIJ EEN ACTIVITEIT? WIJ HEBBEN DE RUIMTE!

© COPYRIGHT UT HUUS 2021