Gratis fruit in de sportkantine

Fruitactie in de Gemeente Olst-Wijhe

Het is de week van de Gezonde Jeugd (10 t/m 15 juni) en vanuit het programma Gezond Opgroeien hebben we deze week een bijzondere actie voor de jeugd in de gemeente Olst-Wijhe.

In samenwerking met fruitteeltbedrijf De Diek uit Olst en Fruitbedrijf van Vilsteren uit Wijhe hebben we verenigingen benaderd om mee te doen aan de fruitactie. Verenigingen die zich hebben opgegeven krijgen 12 weken lang gratis fruit die ze in hun sportkantine kunnen aanbieden aan haar leden.

De volgende verenigingen  doen mee aan deze actie:

  • Wijhe ’92;
  • SC Overwetering;
  • Judo Wijhe;
  • Basketbalvereniging Olstars.

Daarnaast doen ook het Holstohus Olst en ’t SPOC Wijhe als locaties mee omdat deze veel door de jeugd worden bezocht.

Eind augustus/begin september, wanneer de competities weer langzaam beginnen, starten we met de uitvoering van deze actie. Op deze manier stimuleren we sportverenigingen om op een laagdrempelige manier actief bezig te gaan met het thema gezondheid.

Het vervolg
De deelnemende verenigingen gaan samen met een JOGG-Teamfit Coach aan de slag om te zorgen voor een gezonde sportomgeving waar structureel aandacht is voor een gezond voedingsaanbod en gezonde sportsponsoring, waar het sportterrein rookvrij is en waar op een verantwoorde manier met alcohol wordt omgegaan.

Meer info

Hoeseb Yakob
Buurtsportcoach en Jongerencoach
h.yakob@uthuus.nl
06 – 39 46 22 27

 

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina, Instagram, via onze whatsapp Service en/of via onze ut Huus nieuwsbrief.