Vrijdag 8 november Leon Moorman

Dé koning van de D-pop

In samenwerking met St. Theater langs de IJssel

Drentstalige muziek? Dat moet toch altijd klinken als rauwe, akoestische muziek? Nee hoor, dat bewijst Leon Moorman wel met zijn D-POP. Een nieuw genre waarmee het Drents klinkt als nooit te voren.

Vanuit een impuls begon Leon met het schrijven van muziek in zijn streektaal, door in eerste instantie eens mee te willen doen aan het Drents Liedjesfestival in 2018. Zijn inzending ‘Naor Huus’ behaalde de finale en betekende niet veel later de start van een solo carrière.

Hoewel Leon zelf niet het lied kon verkondigen in de finale vanwege verplichtingen met de band Scrum waarmee hij destijds toerde, bleek er veel aandacht voor zijn Drentse single te zijn.

Leon besloot het jaar erop opnieuw mee te doen aan het Drents liedjesfestival met het lied Knooin. Dat werd een groot succes.

Knooin

‘Knooin’ vertegenwoordigd alles wat Leon Moorman is, waar hij voor staat en wat je van hem kunt verwachten. Met het lied pakte hij de winst op het Drents Liedjesfestival 2019, en won hij later dat jaar in Italië de publieksprijs op het SUNS Europe Songfestival for Minority Languages.

Bij thuiskomst werd het woord Knooin ook nog eens verkozen tot Drents woord van het jaar!

Toen duidelijk werd dat Leon definitief voor een solo carrière zou gaan, werd er al gauw veel geschreven, zo ook tijdens een periode in Zweden waar Leon met een groepje muzikanten toe werkte naar zijn debuutalbum ‘Knooin’.

Nu het album uit is kan Leon niet wachten om het live ten gehore te brengen met zijn band.

Datum: vrijdag 8 november
Aanvang: 20:30
Locatie: Theaterzaal Holstohus, Olst (Jan Schamhartstraat 5)
Tickets:  € 10,- * in de voorverkoop | Aan de kassa € 12,50
*exclusief de servicekosten van Eventix

 

 

Knooin door Leon Moorman

Datum: vrijdag 8 november
Aanvang: 20:30 uur
Locatie: Theaterzaal Holstohus, Olst (Jan Schamhartstraat 5)
Tickets:  € 10,- (exclusief de servicekosten van Eventix)
Aan de kassa: € 12,50

Regelmatig wordt er tijdens de voorstellingen en activiteiten gefilmd en/of gefotografeerd. Wanneer u dit niet op prijs stelt, meldt dit dan vooraf aan de receptie of aan de fotograaf, dan houden wij hier rekening mee.

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina, Instagram, via onze whatsapp Service en/of via onze ut Huus nieuwsbrief.