7 december BARRELHOUSE Afscheidstour

De een-na-laatste show
Geen podium te klein, geen festival te groot

In 50 jaar speelde Barrelhouse meer dan 2.000 concerten, steeds in dezelfde bezetting. Geen zaal was te klein, geen festival te groot. De band bouwde een enorme live reputatie en won met hun muziek tweemaal een Edison. Met hun afscheidstour in 2024 spelen ze nog eenmaal op hun favoriete podia, waaronder Cpunt in Hoofddorp.

Wat begon met een jamsessie op een zondagmiddag in Alkmaar en een eerste optreden in Mahogany Hall in Edam in 1974 groeide uit tot een band met een enorme live reputatie. In de loop van 50 jaar heeft Barrelhouse liefst 12 albums en een dvd opgenomen. In 2017 ontving de band voor het album ‘Almost There’ een Edison. En ook de in 2019 verschenen verzamelbox ‘45 Years on the Road’ werd bekroond met een Edison.

Voor het 50-jarig bestaan blijft het motto ongewijzigd: enthousiasme en opwinding alsof het een eerste optreden is. Dit altijd met de prachtige krachtige en warme stem van Tineke, de achteloze technische beheersing van John en Guus, de stuwende piano van een fel hamerende Han, en het zowel opzwepende als subtiele ritme van Bob en Jan Willem. Geen zaal is te klein, geen festival te groot. In 2024 gaat Barrelhouse dat nog één keer doen. De laatste tour, op de podia waar ze graag kwamen. Wees erbij!

Barrelhouse 1974-2024

Tineke Schoemaker (zang)
Johnny LaPorte (gitaar)
Han van Dam (piano)
Guus LaPorte (gitaar)
Bob Dros (drums)
Jan Willem Sligting (bas, contrabas en accordeon)

Lees het interview met Tineke Schoemaker en Jan Willem Sligting in De Blueskrant Editie 33:

50 jaar Barrelhouse

BARRELHOUSE Afscheidstour 2024

Zaterdag 7 december
Aanvang: 20:30 uur
Locatie: Holstohus, Olst (Jan Schamhartstraat 5)
Tickets: in de voorverkoop € 20,00 (excl. servicekosten) / Aan de kassa € 25,00

Let op, dit  betreft een concert met uitsluitend staplaatsen

 

Regelmatig wordt er tijdens de voorstellingen en activiteiten gefilmd en/of gefotografeerd. Wanneer u dit niet op prijs stelt, meldt dit dan vooraf aan de receptie of aan de fotograaf, dan houden wij hier rekening mee.

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina, Instagram, via onze whatsapp Service en/of via onze ut Huus nieuwsbrief.