Vacature Jongerenwerker 18-24 uur

OPENSTAANDE VACATURE
Jongerenwerker – ut Huus – 18 tot 24 uur

Heb jij passie voor jongeren, maak je makkelijk contact en wil je hen ondersteunen in hun ontwikkeling op verschillende leefgebieden? Ben je zelfstandig, ondernemend en verbindend? Heb je ervaring in het samenwerken met vrijwilligers, stagiaires, netwerkpartners en de gemeente? Lees dan gauw verder, want misschien is deze functie iets voor jou!

In het kort
 • Functie als jongerenwerker
 • Olst-Wijhe
 • 18 – 24 uur
 • Hbo werk- en denkniveau
 • Salaris: conform Cao Sociaal Werk, schaal 8
De functie

Als jongerenwerker bij ut Huus werk je binnen een enthousiast team waarbij je een verbindende en inhoudelijk coördinerende rol speelt om met elkaar gestelde doelen te realiseren. Je hebt daarvoor de fantastische faciliteiten van het Holstohus en de sportaccommodatie SPOC tot je beschikking, maar bent ook aanwezig in de wijk en loopt rond op scholen. Op die manier weet je goed wat er speelt onder de jongeren en signaleer je bepaalde behoeften of ontwikkelingen. Ook zie je (verborgen) talenten van en mogelijkheden bij de jongeren die je ontmoet en kun je dit vertalen naar activiteiten die je voor en door jongeren organiseert. Je kijkt naar de kansen en risico’s van zowel groepen als individuele jongeren en staat ten alle tijden naast de jongeren. Omdat we werken met jongeren in een kwetsbare positie is contact met de hulpverlening een belangrijk onderdeel van je werk. We proberen hiermee een brug te slaan tussen preventie en (jeugd)zorg. Hierbij ondersteun je de jongeren in het contact met de hulpverlening, maar ook in het contact met ouders/verzorgers. Soms treed je op als “tolk” en soms spreek je namens hen als gesprekken lastig of ingewikkeld worden. Dit met als doel te bereiken wat de jongere op dat moment nodig heeft. Goede communicatie is daarbij van groot belang. Jij levert tevens een actieve bijdrage aan het positioneren en door-ontwikkelen van het vakgebied binnen onze groeiende brede (welzijns)organisatie. Zo lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van bijvoorbeeld trainingen en activiteiten voor jongeren, bied je workshops of themabijeenkomsten aan en kun je de leefwereld tussen jongeren en volwassenen in de wijk dichter bij elkaar brengen door advies en informatie te geven en gezamenlijk activiteiten te organiseren.

Dit zijn belangrijke eigenschappen voor deze functie:
 • Je beschikt over HBO denk- en werkniveau;
 • je hebt een open houding en kunt de-escalerend werken;
 • je hebt ervaring in het werken met jongeren en hebt kennis van verschillende doelgroepen;
 • je bent een netwerker en werkt goed in teamverband;
 • je bent bereid om op onregelmatige tijden, in de avond en weekend te werken;
 • je bent bekend met het begeleiden van en werken met stagiaires;
 • je werkt outreachend en kunt ‘out-of-the-box’ denken;
 • je weet anderen positief te overtuigen;
 • je beschikt over kennis van de sociale kaart, recente maatschappelijke ontwikkelingen en groepsdynamische processen bij jongeren;
 • je beschikt over kennis van processen rondom het aanvragen en aanpassen van indicaties voor hulpverlening;
 • je hebt sociale vaardigheden gericht op interactie en contacten met andere culturen.
De organisatie

ut Huus is een dynamische en veelzijdige welzijnsorganisatie die actief is in de gemeente Olst-Wijhe. Deze groeiende organisatie richt zich op welzijn, cultuur, sport en bewegen. Met een breed scala aan initiatieven, diensten en activiteiten faciliteert en organiseert ut Huus voor en door de inwoners van de gemeente. Naast het bieden van diverse activiteiten in eigen accommodaties, is ut Huus ook actief in straten, buurten en kernen van de gemeente. Samenwerking met inwoners, vrijwilligers en partners staat hierbij centraal. Het Holstohus in Olst is een prachtig Kulturhus waar verschillende activiteiten in de sociale basis samenkomen. Het multifunctionele pand trekt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. Daarnaast heeft de organisatie De Lange Slag (SPOC), een ruime sportaccommodatie met grote zalen en multifunctionele ruimten waar jaarlijks meer dan 150.000 bezoeken worden. ut Huus gelooft in de kracht van samenwerking, betrokkenheid en het versterken van de sociale basis. De organisatie streeft ernaar om de leefbaarheid en sociale cohesie in de gemeente te vergroten en staat bekend om haar passie, laagdrempeligheid en betrokkenheid bij de regio.

Kortom
 • een mooie baan binnen een kleinschalige en sociale organisatie;
 • een organisatie die ondernemerschap, taakvolwassenheid en eigen initiatief waardeert;
 • flexibele werktijden;
 • een superleuk team;
 • een passend salaris met een set van secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Sociaal Werk schaal 8;
 • in de eerste instantie een jaarcontract voor 18-24 uur, uitbreiding van het aantal uren en/of de inhoudelijke opdracht kan in de nabije toekomst tot de mogelijkheden behoren.
Enthousiast geworden?

Voor inhoudelijk vragen over de functie kun je contact opnemen met Jessica Stoffer op 06-58 08 13 32 of via j.stoffer@wijz.nu. Als je wil solliciteren mag je vóór 23 mei 2024 je brief + cv sturen naar Carla Leurink via vacatures@uthuus.nl. We nodigen geschikte kandidaten graag uit voor een gesprek op woensdagochtend 29 mei 2024, wil je hier rekening mee houden?

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina, Instagram, via onze whatsapp Service en/of via onze ut Huus nieuwsbrief.