workshop poetryslam

Wil je leren Slammen?
Kom dan in mei en juni naar de Workshop Poetryslam

Tijdens Muziek achter de Diek op 22 juni mogen de beste slammers een voordracht geven in de Dorpskerk in Olst, waarbij leden van Olster Harmonie voor de muzikale omlijsting gaan zorgen. Een echt slamoptreden dus voor publiek!
Poetryslam of poëzieslag is een moderne vorm van voordracht van poëzie. De slammers presenteren hun gedichten tijdens een poetryslam. Poetryslam is een combinatie van voordracht, dichtkunst en performance en maakt gebruik van intonatie, ritme en lichaamstaal.

Een slamgedicht is toegankelijk, heeft soms humor en bestaat uit een energieke stroom van woorden, waardoor het soms op rappen lijkt. De teksten kunnen maatschappijkritisch zijn maar de diversiteit is groot. De kwaliteit van voordracht is in elk geval even belangrijk als de inhoud. Sommige dichters leggen juist de nadruk op de poëzie en de inhoud van hun teksten, anderen op de manier van voordragen en weer anderen leggen de nadruk op ritmiek, waardoor er meer een brug met hiphop ontstaat.

We hebben Erik Noordman uit Deventer, die gedichten en proza schrijft, uitgenodigd om het plezier in het schrijven en voordragen met jullie te delen.

Hoe kun je meedoen?
Iedereen tussen de 11 en 16 jaar kan zich tot 17 mei aanmelden voor deze gratis workshop van vier avonden.
Er is plaats voor 6 deelnemers. We selecteren de slammers die uiteindelijk de workshop gaan volgen op woensdag 22 mei om 14:00 uur. Dan ontmoeten alle slammers in spee elkaar voor het eerst in de bibliotheek in Olst en gaan we horen wat je al kan en of je mee mag doen.

De workshop slammen duurt 4 avonden
29 mei Repetitie Holstohus* 18:30 – 20:30 uur
5 juni Repetitie Holstohus* 18:30 – 20:30 uur
12 en 19 juni Repetitie in de Dorpskerk Olst: 18:30 – 20:30 uur
21 juni Generale** in de Dorpskerk Olst 18:30 – 20:30 uur

Het optreden en voordragen van de slams is op 22 juni in de Dorpskerk in Olst om 16:00 uur

Aanmelden kan digitaal via olsterharmonie@gmail.com of via een
aanmeldformulier dat je op kunt halen in het Holstohus.

Een slam uitgevoerd tijdens de finale NK Slam 2021

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina, Instagram, via onze whatsapp Service en/of via onze ut Huus nieuwsbrief.