“Het is een hele fijne plek geworden”

Het Holstohus is een ontmoetingsruimte rijker voor jong en oud! De afgelopen maanden is met vrijwilligers hard gewerkt aan een nieuwe plek. Een gezellige huiskamer waar Vriendendiensten, Babbel, Noaberhuus, de Voedselbank en Huuskamer al gebruik van maken. Nu is er, naast deze ontmoetingsruimte, ook voor de jeugd en jongeren een honk speciaal voor hen ingericht. De ouders en jongeren hebben daar zelf aan meegewerkt.

Vaders Björn en Danny en de jongens Rick en Luuk zijn enthousiast. “We wilden graag een plek waar we kunnen chillen met elkaar. Hiervoor liepen we buiten en haalden kattenkwaad uit, want eigenlijk konden we nergens terecht,” vertellen Rick en Luuk.En soms ging dat kattenkwaad ook een beetje de verkeerde kant op. Daarom zijn we heel blij met deze plek. We vinden het vooral leuk dat ze dit voor ons hebben kunnen organiseren en dat we nu wat hebben voor de jeugd.” Het is duidelijk, ze voelen zich gezien en vooral serieus genomen. 

Op uitnodiging van Angelieke Huisman (ideeënmakelaar en senior opbouwwerker ut Huus) zijn deze jongens in februari 2023 met haar in gesprek gegaan om te bekijken hoe dit idee gerealiseerd kon worden: wat zouden ze willen, wat is daarvoor nodig en hoe gaan we dat doen? Naar aanleiding van die gesprekken zijn in april een groep enthousiaste ouders en een opa aan de slag gegaan. Een oude voetbaltafel werd gereviseerd, een keukenblok geïnstalleerd en een enorme wandkast vol spellen werd speciaal op maat gemaakt door de opa van één van de jongens. Vanaf een luie bank kunnen ze tv kijken of spelletjes doen op de Playstation.

De kast vol chips, de koelkast vol frisdrank en stevige muziek uit de speakers: op vrijdag 28 april is alles zover dat het honk voor de jeugd open kan en het is meteen gezellig druk. 

“Het is een hele fijne plek geworden!,vinden de kinderen eensgezind. Ze zijn blij dat ze vanaf nu iedere vrijdag gebruik kunnen maken van het nieuwe honk, alhoewel ze één keer in de week eerlijk gezegd wel een beetje weinig vinden. “We gaan eerst maar eens kijken hoe het gaat lopen”, is de reactie van de vaders. Vooralsnog gaat het honk op vrijdagavond open, onder begeleiding van de ouders, ut Huus en WijZ. Ut Huus en WijZ ondersteunen de ouders en de jeugd bij onder meer het opzetten van activiteiten.

Het Jeugdhonk in het Holstohus is iedere vrijdagavond van 19.00 – 22.30 uur geopend.

Op donderdag 11 mei om 16.30 uur vieren we met een officiële opening dat er nieuwe ontmoetingsruimten in Olst-Wijhe bij zijn gekomen. Ben je benieuwd? Kom dan een kijkje nemen, je bent van harte welkom.

Aanmelden voor de opening wordt gewaardeerd: c.leurink@uthuus.nl

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.