Nieuwe inwonersinitiatieven in 2023

We zien dat de digitale activiteitenagenda van Olst-Wijhe (www.agenda-olstwijhe.nl) steeds meer gevuld wordt, fantastisch! Blijf dit ook vooral in het nieuwe jaar doen. Begin 2023 starten ook een aantal mooie nieuwe inwonersinitiatieven. Wij lichten er graag een paar voor je uit.

 

 

SPRAAKWATER (v.a. 9 januari)

Taalkunstenaar en Wijhenaar Ruben Sluiter (24), ook bekend als rapper Donutcare, gaat vanaf maandag 9 januari starten met de workshop ‘Spraakwater’. Elke maandagavond tussen 19:00 – 21:30 uur kunnen jongeren van 15 t/m 23 jaar uit Olst-Wijhe (en omgeving) op ‘t SPOC werken aan hun rap- en schrijfskills. Daarnaast is Spraakwater ook opgezet om jongeren wekelijks en kosteloos een veilige haven te kunnen bieden.

Om 19 uur wordt de avond gezamenlijk afgetrapt, waarna je op een beat je eigen teksten gaat schrijven. Ruben helpt daar waar nodig. Aan het eind is het ‘time to take the stage’: laat horen wat jij hebt gecreëerd en luister naar wat anderen hebben geproduceerd.
Op zaterdag 11 februari is er de officiële opening, maar Ruben kan gewoon niet wachten om alvast met de jongeren aan de slag te gaan. Meer info via Instagram of Facebook (Spraakwater Platform), maar voel je vooral vrij om op maandagavond eens aan te kloppen. Ruben ziet je graag vanaf maandag 9 januari!

 

BREICAFÉ OLST (v.a. 10 januari)

Alice, Marjolein en Anita zijn enthousiaste liefhebbers van vezels, garens en textiel. Zij hebben zin in een breicafé en vroegen bij ut Huus of het mogelijk is dat in het Holstohus te houden. Uiteraard, leuk!
Iedereen die wil praten en breien, aanhaken of voortborduren is welkom. Neem je eigen werk mee of kom eens kijken of de sfeer en opzet je bevalt. Vanaf 10 januari vind je de dames op de dinsdagavond (even weken) van 19 – 21 uur aan de zwarte tafel op de begane grond (achter de trap).
Ook online is Breicafé Olst te volgen via Facebook en Instagram.

 

MUZIEKCAFÉ HIER IS UT (v.a. 28 januari)

Tijdens de afgelopen Oktoberfeesten kon muzikaal talent uit Olst-Wijhe, onder leiding van de band Primaat, hun improvisatietalent on stage ten gehore brengen. Hierna hebben vier inwoners uit Olst-Wijhe aan ons te kennen gegeven een muziekcafé te willen starten in de huuskamer van het Holstohus: Eetkamer ‘Hier is ut’.

Vanaf zaterdag 28 januari wordt de Eetkamer iedere laatste zaterdag van de maand omgetoverd tot ‘Muziekcafé Hier is ut’. Deze avonden staan van 20.00 uur in het teken van goede, tijdloze muziek waarbij sommige zaterdagen worden opgeluisterd door een live optreden, een pubquiz of in het teken staan van een bepaald thema. Entree is gratis.

 

Hulp nodig bij jouw initiatief? Wij horen graag van je: info@uthuus.nl

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.