Opening Sportcafé Wijhe

Stokken vangen, springen op het luchtkussen, je flexibiliteit ontdekken tijdens een potje Twister, de pubquiz winnen, je reactiesnelheid testen of een sportieve pet of pingpongbal pimpen, het was feest afgelopen zaterdag op ’t SPOC in Wijhe. Met een dartpijl door een ballon met confetti openden wethouders Hans Olthof en Judith Compagner officieel het nieuwe Sportcafé in Sporthal De Lange Slag.

Zaterdag 5 november bewonderden onder meer buurtbewoners, vrijwilligers en sporters het vernieuwde sportcafé. Muurtjes zijn afgebroken en hebben plaats gemaakt voor raampartijen.

Er zijn veel positieve reacties gekomen, enkele vrijwilligers hebben zich al aangemeld om bardiensten te draaien, maar er wordt ook meegedacht hoe het Sportcafé verder ingevuld kan worden met en door verenigingen en inwoners.

Vanaf nu is het mogelijk om voor sporters na hun training of wedstrijd met z’n allen nog een drankje te drinken, maar er is ook ruimte voor meer. Het is een ontmoetingsplek met een mix voor sport, cultuur en welzijn. Zo start binnenkort Ruben Sluiter, beter bekend als rapper Donutcare, binnenkort met ‘Spraakwater’; hiphop-inloopavonden voor jongeren op maandag. En tijdens de WK-wedstrijden van Nederland kun je in het Sportcafé samen met je vrienden de wedstrijden op een groot scherm aanschouwen.

Babette van Oostrum doet namens ut Huus een afstudeeronderzoek naar hoe het ‘eigenaarschap van de gemeenschap’ in het Sportcafé verder een smoel gegeven kan worden.
Kom binnenkort vooral eens langs om een kijkje te nemen onder het genot van een drankje. En heb je nog ideeën voor het Sportcafé of wil je er een leuke activiteit organiseren? Trek dan vooral Babette even aan de mouw. Zij is er iedere vrijdagavond. Haar mailen kan ook: b.vanoostrum@uthuus.nl

Hopelijk tot snel!

 

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.