Pop-up studio: verenigingsleven in beeld

De afgelopen twee jaar hebben we er allemaal regelmatig mee te maken gehad: niet bij die ene wedstrijd of uitvoering aanwezig mogen zijn vanwege de coronamaatregelen. Thuis online op de bank meekijken werd mogelijk door livestreamen en video’s. Bedrijven hebben vaak voldoende budget om middelen en expertise in te huren of zelf aan te schaffen, maar veel verenigingen niet. Vijf culturele verenigingen in Olst-Wijhe hebben fondsen weten te verwerven om film- en livestream apparatuur aan te schaffen.

Die materialen gaan inmiddels door het leven als de ‘pop up studio’. Onder meer camera’s, een geluidstafel en microfoons zijn tegen een laagdrempelig tarief te huren via ut Huus. Zo kan de hele gemeenschap er profijt van hebben. Angelieke Huisman, vanuit ut Huus ‘aanjager’ van de pop-up studio: “Het hebben van de materialen is één ding. Maar je begrijpt; We hebben ook mensen nodig die ze op de juiste manier weten te gebruiken.”

Daarom is Wesley van de Kraats als (vrijwillige) coördinator aangehaakt bij de pop-up studio. Door corona kwam ook zijn bedrijf (Kraats Licht en Geluid) stil te liggen, maar Wesley is zelf niet stil gaan liggen. Hij is in de wereld van livestreams gedoken en heeft meerdere livestreams vanuit het Holstohus verzorgd, voor o.a. de carnavalsvereniging en tijdens de jaarwisseling. Op deze manier konden inwoners van Olst-Wijhe toch nog thuis een feestje vieren. Ondanks dat er inmiddels wel wat opdrachten in zijn agenda komen te staan, blijft Wesley coördinator van de pop-up studio: “Ik ben aangehaakt bij de pop-up studio aangezien de techniek en het werken met het team van de vrijwilligers mij erg aanspreekt, voor de rest is het werk erg afwisselend. De ene keer is het een livestream van carnaval, de andere keer is het een voorleeswedstrijd.”

Een aantal enthousiaste vrijwilligers hebben zich gemeld bij de vrijwilligerspoule, maar wij kunnen er altijd meer gebruiken. Dus lijkt het jou leuk om verenigingen te helpen bij het in beeld brengen van hun verenigingsleven? Meld je dan aan. Als vrijwilliger ga je, als het in je agenda past, mee op pad en begeleid je de vereniging bij het maken van een goede livestream of video. Je geeft advies en helpt met de op- en afbouw. Van de vereniging verwachten we dat ze de vrijwilliger voorzien van een hapje en een drankje.

Tot slot: voor wie is het bedoeld?
De pop-up studio kan dus voor allerlei maatschappelijke doelen worden ingezet: een kijkje achter de schermen bij repetities, een sneak preview bij de opbouw van een dorpsfeest, een livestream van een discussieavond, etc.

Ook nu de maatregelen langzaamaan versoepelen biedt deze pop-up studio de mogelijkheid om zaken die inwoners en publiek vaak helemaal niet zien of geen weet van hebben, in beeld te brengen.

 

Meer weten?

Klik dan hier (www.uthuus.nl/popupstudio).

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.

CARLA LEURINK
CARLA LEURINK

OFFICE MANAGER

spontaan, direct, regeltante, loyaal

c.leurink@uthuus.nl
(voor reserveringen: reserveringen@uthuus.nl)
0570 - 68 39 39 / 06 - 83 22 99 18