Een cassoulet die een oorlog won, een crêpe die leidde tot Napoleons ondergang, opstanden gevoed door brood en zout: de geschiedenis van Frankrijk is nauw verweven met zijn gastronomie.
Het ontstaan van legendarische Franse producten – van roquefort tot cognac, van croissants tot calvados, van absint en oesters tot camembert en champagne – gaat hand in hand met de sociale en politieke ontwikkelingen die het land hebben gevormd. Bron: een Hapklare Historie van Frankrijk
Vanavond reizen af naar Frankrijk en dompelen gastkoks Melu, Mija en Raimon je onder in Franse sferen.
Djoeke
De Amsterdamse zangeres Djoeke is één van dé zangtalenten van dit moment. Tijdens Popronde 2023 raakte ze het publiek met haar emotionele popsongs. Inspiratie haalt ze bijvoorbeeld uit Franse chansons. “
Djoeke Boomsma, zoals ze voluit heet, studeerde in 2017 af aan het conservatorium Rotterdam. In die periode trad ze ook al veel op met haar electronicaduo Dooxs en stond ze op festivals als Metropolis en Eurosonic. (bron NHNieuws)
Deze avond treedt Djoeke op tijdens Aan Tafel Bij … Vive La France.
Brocante
Wanneer je hebt gereserveerd zou het leuk zijn als je thuis kijkt of je nog spullen hebt liggen waarvan je wel afscheid wil nemen en die aan een nieuw ‘thuis’ toe zijn. Alle spullen stallen we uit in het restaurant. Zo geniet je van een heerlijke maaltijd én kun je struinen over onze zelfgemaakte brocante!
(Liever niet meer meenemen dan 1 tas aan spullen, contant afrekenen met de eigenaar en onverkochte artikelen weer mee naar huis nemen. Afgeronde prijzen € 1, € 2 en maximaal € 3)
De prijs bedraag € 27,50 p.p. (exclusief drankjes)
Reserveren kan via eetkamer@uthuus.nl of 0570 683 935
Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!
Heb jij ook een gerecht dat je graag wilt delen? Neem dan contact op met Mija Almira – 06 13 58 65 78
Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina, Instagram, via onze whatsapp Service en/of via onze ut Huus nieuwsbrief.