19 oktober De Vrienden van Jan Rot hebben een Rot Avond | Marjolein Meijers

EEN ONTROERENDE ODE AAN JAN ROT

In samenwerking met het NUT Olst-Wijhe

Marjolein Meijers en Jan Rot waren 20 jaar het duo ‘An en Jan’. Zij zongen honderden liedjes samen; samen met Walter Kuipers, Onno Kuipers en Jakop Klaasse. Tientallen Cd’s namen zij op, Jan Rot en Jakop Klaasse in studio’s en op de planken als vrienden en muzikale maten.

En toen hield het op: Jan Rot overleed in april 2022. Maar zijn liedjes zijn nog steeds springlevend! Dus hier zijn ze. Zijn liedjes, zijn prachtige teksten. En zijn vrienden. Verheug je en zing mee!

Marjolein Meijers

Marjolein Meijers (1958) is een Nederlandse zangeres, muzikante, actrice, theatermaker en songschrijver. Zij is vooral bekend als deel van het theaterduo De Berini’s en door haar optredens als “An en Jan” met Jan Rot.

Zij studeerde klassiek gitaar aan het Rotterdams Conservatorium. Zij speelde in vele bandjes onder andere als bassiste bij het Russisch Staatscircus in 1983. In 1983 richtte zij het theaterduo De Berini’s op samen met Hans Kemeling. Na eerst in buurthuizen en bejaardencentra te hebben opgetreden promoveerden zij in 1989 naar de grotere zalen en schouwburgen. In 1991 maakten zij 26 afleveringen van “Mijn eerste keer” een kinderprogramma voor Veronica Televisie. In 2002 speelde Marjolein Meijers samen met Cees Geel en Frits Lambrechts een hoofdrol in de film Sloophamer gebaseerd op het gelijknamige theaterprogramme van De Berini’s. In het seizoen 2005-2006 hielden De Berini’s op te bestaan omdat Hans Kemeling koos voor een carrière als decormaker. Marjolein Meijers trad op als Annie en de cowboys, doceerde aan het Koningstheater in ‘s Hertogenbosch, gaf een boek uit: Haven van Hitland – van vaargeul tot woonhaven, trad op met het soloprogramma Solex en speelde een rol in de voorstelling De Palingvissers met Jan Rot, Astrid Nijgh en Bill van Dijk.

In 2010 kwamen De Berini’s opnieuw tot leven met als vervanger van Hans Kemeling Bob Fosko, bekend van De Raggende Manne, met het programma Opgevoerd. Vanaf 12 februari 2011 viert Marjolein haar 25 jarig theaterjubileum met het programma: Van Berini tot Solex.

“Je moet gewoon mooie programma’s maken met mijn liedjes Marjolein, als ik er straks niet meer ben. Als iemand het moet doen, ben jij het wel!” Aldus Jan Rot tegen Marjolein, de laatste keer dat ze elkaar zagen.

 

 

De Vrienden van Jan Rot hebben een Rot Avond o.l.v. Marjolein Meijers

Datum: Zaterdag 19 oktober
Aanvang: 20:00 uur – 22:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur, zaal open 19:45 uur)
Locatie: Theaterzaal Holstohus, Olst (Jan Schamhartstraat 5)
Tickets:  € 15,- (exclusief servicekosten)
NUT-Leden: € 12,50 (exclusief servicekosten

Regelmatig wordt er tijdens de voorstellingen en activiteiten gefilmd en/of gefotografeerd. Wanneer u dit niet op prijs stelt, meldt dit dan vooraf aan de receptie of aan de fotograaf, dan houden wij hier rekening mee.

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina, Instagram, via onze whatsapp Service en/of via onze ut Huus nieuwsbrief.