Nieuwe Directeur Bestuurder ut Huus

Hannelore Leusink

Nieuwe directeur-bestuurder ut Huus

De Raad van Toezicht heeft per 1 januari 2024 Hannelore Leusink benoemt als nieuwe directeur-bestuurder van stichting Kulturhus Olst-Wijhe (ut Huus).Hannelore volgt de huidige directeur, Anne Riemersma, op die de afgelopen twee jaar met de organisatie en de omgeving gewerkt heeft aan een nieuw toekomstperspectief van welzijns-, sport- en cultuurorganisatie ut Huus.

Nieuwe Fase
Inmiddels is de organisatie versterkt en gestroomlijnd, zijn de inhoudelijke activiteiten sterk toegenomen, zijn er diverse nieuwe samenwerkingen gestart en weten steeds meer inwoners de weg naar de organisatie te vinden. Ook voor het komende jaar zet deze lijn zich door en ligt er wederom een breed en inhoudelijk sterk programma in het verschiet. In deze fase past ook een nieuwe vaste directeur en per 1 januari neemt Hannelore Leusink het stokje over van Anne Riemersma.

Hannelore Leusink
Hannelore is geboren en getogen in Nunspeet en de laatste jaren woonachtig in gemeente Elburg. Hannelore heeft ervaring in het maatschappelijke en culturele veld en was werkzaam voor diverse organisaties in de publieke sector. De afgelopen 14 jaar was ze directeur- bestuurder van sociaal en cultureel centrum Veluvine te Nunspeet.

Veluvine
Veluvine, in 2009 gebouwd, is onder haar leiding in 14 jaar tijd hét trefpunt is geworden voor sociaal-maatschappelijke en culturele activiteiten. Hannelore was op heel veel gebieden de aanjager van initiatieven en activiteiten. Mede dankzij haar inzet is Veluvine een niet weg te denken ontmoetingsplaats in Nunspeet geworden dat ook in brede zin wordt gewaardeerd door een scala aan bezoekers uit Nunspeet en ver daarbuiten.

Vergroten positieve maatschappelijke impact
Hannelore staat bekend als een enthousiaste vakvrouw die zich inzet voor samenwerking, betrokkenheid en het versterken van de sociale basis. Ze is een groot voorstander van verbindingen met sport, cultuur, onderwijs en zorg. Hannelore kijkt uit naar haar nieuwe uitdaging en wil toegankelijk zijn voor de medewerkers, samenwerkingspartners, vrijwilligers en inwoners van Olst-Wijhe.  Vanaf 4 december start ze met kennismaken en overdracht.  “Ik ben onder de indruk van de huidige voorzieningen en de stappen die er de afgelopen periode zijn gemaakt. Dat maakt dat ik ontzettend veel zin heb om het stokje over te nemen en samen aan de slag te gaan met de opgaven die er zijn. De komende maanden zal ik vooral kennis maken met het nieuwe werkgebied en mij richten op de doorontwikkeling van de organisatie door nieuwe samenwerkingen aan te gaan en uit te bouwen. Samen de positieve maatschappelijke impact vergroten”, aldus Hannelore Leusink.

Voor vragen kunt u contact opnemen met: 
Ingrid Bosch (Communicatie ut Huus)  | 06 – 39 36 66 82 | i.bosch@uthuus.nl

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.