Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen

Gezamenlijk websitebeheer

Stelling, aanleiding
Voorbeeld: “Onze website is flink verouderd, maar het is lastig iemand te vinden die deze kan aanpassen.”

Vanuit het project STROOM! wordt er naar gestreefd dat een kleine sneeuwbal een dusdanige volume gaat krijgen, zodat diverse (vrijwilligers)organisaties in Olst-Wijhe hun communicatie daadwerkelijk effectief kunnen blijven uitvoeren. Verenigingen geven aan het ingewikkeld en veel werk vinden om hun websites up-to date te houden.

Huidige status
Meerdere organisaties hebben te kennen gegeven zich in de summiere probleemomschrijving rondom websitebeheer te herkennen. Dit is de basis geweest om verder te gaan zoeken naar professionals (lokale bedrijven en onderwijsinstellingen) die mee willen denken in het scherper krijgen van de problematiek en daar waar mogelijk oplossingen kunnen gaan voorstellen.

Verder gaan we nu onderzoeken welke partijen zich willen gaan aansluiten bij dit initiatief. Ook het mogelijk verkrijgen van subsidie zal daarin een onderwerp van aandacht worden. Dit initiatief probeert uit te zoeken of een gezamenlijke websitebeheer haalbaar is, waarbij de kwaliteit van het beheer geborgen is en het betaalbaar blijft voor (vrijwilligers)organisaties.

Tips, adviezen of vragen?
Heeft u belangstelling in dit onderwerp? Of bent u betrokken bij een organisatie die zich in bovenstaande problematiek herkent? Of kunt u ons wellicht verder helpen om gezamenlijk websitebeheer haalbaar te maken? Dan horen wij graag van u!

Initiatiefnemer: Steef Geenen
Contactpersoon: Marieke Korterik (m.korterik@uthuus.nl / 06 - 50 50 57 68).