Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen

Financiële- en ledenadministratie

Stelling, aanleiding
Voorbeeld: “Onze penningsmeester wil al jaren stoppen, maar er is geen opvolger. Moeten we dan echt extern naar een penningmeester gaan zoeken?”

Als penningmeester heb je binnen een vereniging een registrerende, maar ook een bewakende taak. Voor het omgaan met de ‘cijfertjes’ binnen een vereniging bestaat meestal zeer weinig belangstelling. Velen vinden het takenpakket van een penningmeester ook te ingewikkeld.

Huidige status
Met de huidige beschikbare digitale hulpmiddelen en systemen, is het takenpakket eenvoudiger dan dat het in de vroegere jaren het geval was. Om verenigingen van dit knellende probleem te verlossen, is het ook mogelijk om de werkzaamheden behorende bij deze functie, uit te besteden.

Dit uitbesteden willen we in Olst-Wijhe het liefst doen aan personen uit het eigen dorp, die goed bekend zijn met het plaatselijke verenigingsleven. Een snelle en directe communicatie met verenigingen is een pré. Voor deze werkzaamheden zal er vanuit de verenigingen een vergoeding gegeven moeten worden. Voor niets gaat de zon op!

De voornemens zijn er en aan de verdere ontwikkeling wordt hard gewerkt. Zodra er meer informatie bekend is, kunt u dit uiteraard op deze site lezen.

Vragen, interesse of tips en advies?
Heeft u interesse in dit onderwerp? Dit kan zijn door op de hoogte gehouden te blijven over dit onderwerp of om uw kennis (eenmalig of op regelmatige basis) te delen met ons. Wij horen graag van u!

Contactpersoon: Lian Kolkman (l.kolkman@uthuus.nl / 06 - 29 94 69 65).