Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen

Wat ik doe als coördinator sport en cultuur...

Vanaf 2007 ben ik gestart bij de gemeente Olst-Wijhe met de eerste activiteiten op het gebied van sportstimulering, toen nog bekend als BOS-projecten (buurt, onderwijs en sport). Sinds januari 2015 ben ik naast coördinator van het team sportstimulering ook cultuurmakelaar en combinatiefunctionaris (CF) cultuur voor de gemeente Olst-Wijhe. Een geweldige combinatie van mijn interesses en de opleidingen die ik gevolgd heb.

Als coördinator sport en cultuur stel ik in overleg met alle combinatiefunctionarissen uit het team elk jaar het programma op en bewaak de voortgang. Als spin in het web ondersteun ik de activiteiten van verenigingen en organisaties op het gebied van sport en cultuur. Hiervoor ontwikkel ik met diverse partners uit het veld brede plannen en programma’s ter bevordering van het welzijn van de inwoners van de gemeente Olst-Wijhe. De trends en ontwikkelingen hou ik bij. Daarbij neem ik een voortrekkersrol in het aangaan van samenwerking en afstemming tussen de gemeente, ut Huus, verenigingen, organisaties en omringende gemeenten. Actief ben ik op zoek naar mogelijke subsidiebronnen op gebied van sport en cultuur.

Om het concreet te maken een voorbeeld: Als CF cultuur zoek en organiseer ik jaarlijks samen met de scholen in het basisonderwijs theatervoorstellingen voor elk basisschoolkunt. Dit gebeurt als onderdeel van het zorg dragen van binnenschoolse cultuureducatie. Als cultuurmakelaar voor de gemeente Olst-Wijhe ondersteun ik o.a. bij de projectaanvragen voor de stichting kunst en cultuur.