Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen
  • U bent hier:
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Wijksafari Olst-Wijhe Doet loont: buurtfeest in aantocht

Wijksafari Olst-Wijhe Doet loont: buurtfeest in aantocht

bakfiets nb

Het duurde eventjes, maar dat geduld hebben loont, bewees zich 12 juli wel. Op donderdag 12 juli was er weer een Wijksafari in de Kortricklaan in Olst. Tijdens deze safari bellen professionals van diverse organisaties aan bij buurtbewoners om hen uit te nodigen voor een kop koffie/thee met wat lekkers.

Op deze manier hoopt men buurtbewoners meer met elkaar in contact te krijgen en de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Dit keer schoot ook een betrokken inwoner uit Wijhe te hulp.

Het eerste half uur had niemand behoefte om aan te schuiven. “Ik ben druk,” was een vaak gegeven antwoord. Of: “ik kijk wel”. Op goede hoop maar weer verder aanbellen. Terwijl twee collega’s bij een nieuw huisnummer op de bel drukken, horen ze een buurtbewoner op twee hoog roepen: “Ga je mee?” Een andere buurtbewoner, zittend in haar voortuin, genietend van het mooie weer vraagt: “Wat ga je doen dan?” “Koffie drinken,” antwoord ze. En ze loopt naar beneden in de richting van de bakfiets waar de kannen koffie en thee en de zelfgemaakt tompoezen al klaar staan. Even wacht de buurtbewoner af, maar al vrij snel staat ze op en loopt ze mee. Vlak daarna opent nog een buurtbewoner zijn deuren en loopt in dezelfde richting. De collega’s kijken elkaar glimlachend aan. Zou het dan toch weer lukken?

Na nog een paar keer aanbellen bij buurtbewoners, keren de collega’s terug. Eens zien hoeveel mensen er uiteindelijk zijn gekomen. Eenmaal bij de bakfiets aangekomen geloven zij hun ogen niet. Zo’n 15 personen hebben toch gebruik gemaakt van het buurtcontact onder het genot van een bakje koffie of thee. Of zouden het toch de zelfgemaakte tompoezen van de buurman zijn geweest die de mensen naar buiten lokte? Keer op keer weet hij weer wat lekkers te maken waar buurtbewoners van smullen.

Een vruchtbare middag was het zeker. Buurtbewoners hebben naar elkaar uitgesproken zin te hebben om samen te gaan eten. In plaats van een buurt-bbq wordt er in oktober een buurtfeest georganiseerd waarbij iedereen iets lekkers meeneemt. Of het nou zelfgemaakt is of kant-en-klaar uit de verpakking, het maakt niets uit. Vanuit ut Huus zal de organisatie worden gecoördineerd, maar het buurtfeest regelen de buurtbewoners zelf! De volgende wijksafari is donderdag 19 juli. In de zomer zijn de wijksafari’s onder bezielende leiding van onder meer Minie Kettelarij. Wil je meer weten of help je graag mee? Stuur een e-mail naar: m.kettelarij@uthuus.nl