Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen
  • U bent hier:
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Verbouwing Holstohus ‘vanHIER en vanDAAR’

Verbouwing Holstohus ‘vanHIER en vanDAAR’

verbouwing web

Namens alle collega's van ut Huus wensen wij u een fantastisch gezond en gelukkig 2019 toe!Dit jaar hebben we veel interessante en leuke ontwikkelingen in het vooruitzicht. De verbouwing van de centrale is daar één van.

Het Holstohus gaat verbouwen op de begane grond. De uitstraling van de recent verbouwde Eetkamer wordt doorgetrokken naar de centrale hal. Deze verbouwing, ook wel het ‘vanHIER en vanDAAR’ project genoemd, gaat er voor zorgen dat er een sociale culturele marktplaats in het Holstohus verder wordt ontwikkeld. Hierdoor wordt er nog meer een plek gecreëerd om te ontmoeten, delen, af te nemen en een bijdrage te kunnen leveren aan de gemeenschap, op een gemoedelijke manier. 

Dankzij een eenmalige Leaderbijdrage van de Europese Unie, provincie Overijssel en de gemeente Olst-Wijhe is het mogelijk om de sociaal culture marktplaats in de centrale hal te realiseren. Deze financiële steun komt uit het ELFPO; Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn Platteland. VanHier en VanDaar ontvangt €65.314 (50% EU, 25%% provincie Overijssel, 25% gemeente Olst-Wijhe).

Excuses voor enige overlast

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken en de bereikbaarheid van het Holstohus in stand te houden, wordt de verbouwing in twee delen uitgevoerd. Helaas is een zekere mate van overlast niet te voorkomen. Onze excuses daarvoor.

Wanneer van start?

In de laatste week van januari wordt gestart met de sloop van een aantal onderdelen aan de linkerkant van de hal. Daarop volgend zal de vloer weer worden opgebouwd en kort daarna volgt de inrichting en styling.

De rechterkant met de gemeenteloketten zal na de verkiezingen van maart en mei aangepakt worden. Als hart van de verkiezingen in onze gemeente, willen we er voor zorgen dat het Holstohus beschikbaar is voor de gemeente en gemeenschap. Verdere ontwikkelingen rondom de verbouwing kunt u volgen via onze website (www.uthuus.nl) en onze Facebookpagina.