Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen
  • U bent hier:
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Update: verbouwing centrale hal Holstohus

Update: verbouwing centrale hal Holstohus

verbouwing web

Zoals in onze vorige nieuwsbrief aangegeven, gaat de centrale hal in het Holstohus verbouwd worden. De uitstraling van de recent verbouwde Eetkamer wordt doorgetrokken naar de centrale hal.

Deze verbouwing, ook wel het ‘vanHIER en vanDAAR’ project genoemd, gaat er voor zorgen dat er een sociale culturele marktplaats in het Holstohus verder wordt ontwikkeld. Hierdoor wordt er nog meer een plek gecreëerd om te ontmoeten, delen, af te nemen en een bijdrage te kunnen leveren aan de gemeenschap, op een gemoedelijke manier. 

Start verbouwing

De verbouwing wordt opgesplitst in twee fases in verband met de verkiezingen in onze gemeente in maart en mei. Daarom wordt de rechterkant van de centrale hal met de gemeenteloketten naderhand aangepakt. In de week van 4 februari wordt er gestart met de sloop van een aantal onderdelen aan de linkerkant van de hal.

In de week van 11 februari wordt de vloer weer opgebouwd. In die week zal ook de trap en de liftingang en –uitgang niet beschikbaar zijn. Maar geen paniek, u hoeft geen nummertjes te trekken voor de lift. Via de Eetkamer en de bibliotheek kunt u alsnog via de lift en de trap naar de bovenliggende verdiepingen. U kunt door de verbouwing enige hinder ondervinden. Onze excuses daarvoor.

Leaderbijdrage

Dankzij een eenmalige Leaderbijdrage van de Europese Unie, provincie Overijssel en de gemeente Olst-Wijhe is het mogelijk om de sociaal culture marktplaats in de centrale hal te realiseren. Deze financiële steun komt uit het ELFPO; Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn Platteland. VanHier en VanDaar ontvangt €65.314 (50% EU, 25%% provincie Overijssel, 25% gemeente Olst-Wijhe).

Wanneer is het klaar?

Eind februari verwachten we klaar te zijn met de opbouw en restyling van de centrale hal fase 1. Benieuwd naar de vorderingen? Houdt onze website (www.uthuus.nl) en onze Facebookpagina in de gaten.