Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen
  • U bent hier:
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Start kaartverkoop filmgala 'Anders Bekeken'

Start kaartverkoop filmgala 'Anders Bekeken'

anders bekeken

Doe maar gek, dan doe je al gewoon genoeg.

Theater Onbeperkt, een theatergroep voor mensen met en zonder beperking bestaat komend seizoen 10 jaar. Om dat te vieren is Theater Onbeperkt in samenwerking met het Titus Brandsmahuis, Kunstcircuit, Theateratelier ToiToiToi en de Videogroep Olst-Wijhe een bijzonder filmproject gestart. 

In deze film staat het omdraaien van de standaard centraal: een dorp dat compleet wordt bewoond en gerund door mensen met een beperking raakt uitbalans wanneer er zich een ‘normaal gezin’ vestigd. De dorpsbewoners hebben moeite met de nieuwelingen en zijn bang voor veranderingen.

De film Anders Bekeken werd van februari tot april 2019 opgenomen in Deventer en Olst. Acteurs met een beperking van Theater Onbeperkt namen de hoofdrollen op zich. De andere rollen werden ingevuld door mensen met een beperking die vanuit heel Nederland naar Olst en Deventer kwamen om deel te nemen. In totaal namen meer dan 200 mensen met verstandelijke, lichamelijke en meervoudige beperking deel aan dit project. Daarnaast hebben dit zich zo'n 200 vrijwilligers zich ingezet om deze film te doen slagen.

Op vrijdag 14 juni zal de film in première gaan in de Deventer Schouwburg. Daarna zal de film op verschillende plaatsen in de regio en door het land worden vertoond. Op zondag 23 juni is de Olster première. Een uniek moment, in de eerste plaats omdat het verhaal zich voornamelijk in Olst afspeelt, maar ook omdat veel inwoners van Olst er in meespelen of actief hebben geholpen bij de totstandkoming van de film. Zoals de videogroep Olst-Wijhe die de film heeft opgenomen en gemonteerd.

Ook uniek omdat BN-er Johnny de Mol er in zijn TV-programma “Down met Johnny” volop aandacht aan besteedde en zelfs een stuntman leverde voor de film.  

De filmvoorstelling op 23 juni is niet zomaar “even een filmpje kijken”. Vanaf 15.00 uur komen de acteurs voorrijden in prachtige auto’s en gekleed voor een feestelijke première. U kunt ze spotten op de rode loper en ook zelf (ook erg feestelijk gekleed!) bij de film aanwezig zijn, aanvang 15.45 uur. Na afloop van de film is er gelegenheid voor een drankje en kunt u in gesprek gaan met regisseur Luisella Lai en ook de acteurs voelen zich vereerd als ze hun verhaal kunnen vertellen.De middag wordt afgesloten met een buffet van eetkamer “Hier is ut”.

Kaartverkoop
Vanaf 15 mei start de kaartverkoop in het Holstohus. Kaarten voor de film kosten 7 euro, het buffet kost 17,50 euro.

U kunt kaarten kopen bij Eetkamer ‘Hier is ut’ of bestellen via het e-mailadres andersbekeken@uthuus.nl.In de mail graag uw naam, telefoonnummer, e-mailadres en het aantal kaarten vermelden wat u wilt bestellen voor de feestelijke gala voorstelling en het buffet (plus eventuele dieet wensen). U ontvangt dan een bevestigingsmail.
De bestelde kaarten kunt u op 23 juni vanaf 14.30 uur betalen en afhalen bij Eetkamer ‘Hier is ut’ in het Holsthus.

Tot ziens op zondag 23 juni!