Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen
  • U bent hier:
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Overname Brasserie Holstohus luidt nieuw concept in

Overname Brasserie Holstohus luidt nieuw concept in

ut huus

De afgelopen jaren zwaaide Harry Harmsen met zijn team met veel plezier de scepter in Brasserie Holstohus. Het 10-jarig bestaan, dat een nieuwe koers inluidde voor het Holstohus, was aanleiding voor Harry om zijn toekomst te overdenken en met ut Huus, de exploitant van het Holstohus, hierover in gesprek te gaan.

Harry houdt van zijn vak, werkt graag samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en maakt het de gasten graag naar de zin. Maar tegelijkertijd is het horecavak een zwaar vak met vaak lange werkweken. In overleg is besloten dat ut Huus de Brasserie overneemt. Harry en zijn team blijven het vertrouwde gezicht.

Doel van de overname is dat de Brasserie naadloos op het nieuwe concept gaat aansluiten. Het Holstohus wil een sociaal culturele marktplaats zijn. Je kan er terecht voor cultuur, eten en drinken, werken, lezen, maar ook je kennis en ideeën kan delen. Gewoon genieten mag natuurlijk ook. Een plek waar inwoners en bezoekers van buiten elkaar ontmoeten, waar je verhalen van anderen hoort en nieuwe ideeën ontstaan.

Met een aantrekkelijk programma, een fairmade assortiment, waar naast lokale en regionale produkten ook produkten uit de derde wereld te koop zijn.

Samen met het team van de Brasserie en andere partners in het Holstohus krijgt het nieuwe concept de komende maanden verder vorm.

Delen van ideeën, aandacht, ruimte en kennis, maar ook het delen in middelen ligt in de bedoeling. Eventuele opbrengsten vloeien terug naar initiatieven in de gemeenschap. Daarmee krijgt het Holstohus meerwaarde voor de inwoners van Olst-Wijhe.

De verdieping van het Holstohus heeft na het vertrek van de bibliotheek al een metamorfose ondergaan. De komende maanden zal een plan worden uitgewerkt om ook van de begane grond een aantrekkelijke en sfeervolle ruimte te maken.

U kunt de ontwikkelingen volgen via onze Facebookpagina of door u te abonneren op onze nieuwsbrief via www.uthuus.nl

En heeft u een goed idee? Deel hem met ons via Facebook of kom langs!