Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen
  • U bent hier:
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Olst-Wijhe doet op wijksafari deel 2

Olst-Wijhe doet op wijksafari deel 2

fietskar ut huus met kopjes nb

Wijksafari: mensen uit de buurt elkaar op een ontspannen manier laten ontmoeten en kijken waarin zij elkaar met de meest dagelijkse gang van zaken kunnen helpen. Simpelweg een kop koffie of thee met wat lekkers aanbieden ‘opent al vele deuren’.

In onze vorige nieuwsbrief was te lezen hoe wij in samenwerking met gemeente Olst-Wijhe, Evenmens, Wijz, maatschappelijk werk De Kern, SallandWonen, Vriendendiensten en Salland Doet op wijksafari gingen in de buurt van de Kortricklaan in Olst. Daarin beloofden wij dat deze safari zeker herhaald zou worden en dat is gebeurd. Donderdag 17 mei stond er weer een clubje klaar om de verbinding te zoeken met de mensen uit de buurt.

Met koffiekar en heerlijke koeken op weg, zijn er wederom directe matches gemaakt en leuke ideeën opgehaald. Zo willen twee buurvrouwen zich gaan inzetten voor een buurt BBQ tijdens Burendag, heeft de zoon van een eenzame moeder een eerste poging gedaan om haar sociale contacten uit te breiden en heeft een jongeman zich als vrijwilliger aangemeld voor de buurtbus.

Daarnaast was er ook een buurtbewoner die zijn ongenoegen uitsprak over de hondenpoep die hij telkens op een bepaalde plek in de wijk aantrof, een vaak horend probleem. Door bemiddeling via SallandDoet heeft de gemeente toegezegd op deze bewust plek planten aan te leggen en hebben buurtbewoners als tegenprestatie toegezegd de hondenpoep op te ruimen. Dit is inmiddels ook al gerealiseerd. Een mooie win-win situatie waar iedereen blij van wordt.

Er zijn mooie ontmoetingen geweest en ook problematiek onder kwetsbare inwoners is geconstateerd. Hiermee wil de organisatie graag mee verder. Het mooiste van de hele wijksafari is dat de bewoners die op de koffie kwamen, elkaar niet kenden. Op deze manier hebben zij dus mooi met elkaar kennis kunnen maken.

Heeft u ook een hulpvraag waar een buurtgenoot u mee zou kunnen helpen of zou u zelf iets willen betekenen voor een buurman en/of -vrouw? Neem dan contact op met Marieke Korterik, kwartiermaker ut Huus via m.korterik@uthuus.nl of 06 - 50 50 57 68.