Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen
  • U bent hier:
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Olst-Wijhe Doet op safari

Olst-Wijhe Doet op safari

sallanddoet

Kan je goed koken en wil je graag een ander laten delen in je kookkunst? Of heb je nog een hele stapel tijdschriften liggen waar je best iemand een plezier mee wil doen? Nou dat kan! Meld je talent, je vraag, je aanbod bij SallandDoet 

Kan je goed koken en wil je graag een ander laten delen in je kookkunst? Of heb je nog een hele stapel tijdschriften liggen waar je best iemand een plezier mee wil doen? Zoek je stekjes van de pannenkoekplant? Wil je best een keertje zorgen voor een hond of kat in je buurt?

Nou dat kan! Meld je talent, je vraag, je aanbod bij SallandDoet en/of Marieke Korterik (ut Huus) via m.korterik@uthuus.nl of per telefoon 06 – 50 50 57 68. Zij zorgen er dan voor dat je vraag of aanbod geplaatst wordt op www.sallanddoet.nl, de Facebookpagina van ut Huus of via andere kanalen en middelen om een match voor je te vinden.

Naast ut Huus werken ook gemeente Olst-Wijhe, Evenmens, Wijz, maatschappelijk werk De Kern, SallandWonen en Vriendendiensten samen met Salland Doet. Maar wat doet SallandDoet? SallandDoet kijkt naar vragen en talenten en of er een match te maken is. Daarbij kijken we verder dan alleen Olst-Wijhe. Ook Raalte doet mee. Wie weet is er net in Raalte een leuke vraag of aanbod waar je graag gebruik van maakt. De website www.sallanddoet.nl maakt al die vragen en leuke aanbiedingen zichtbaar: digitaal ‘buren maken’.

Maar we blijven niet achter ons bureau zitten. We gaan op safari, de buurt in. De eerste buurtsafari heeft plaatsgevonden op 26 april. Misschien heeft u ons wel gezien in de buurt van de Kortricklaan in Olst. Martijn, één van de buurtbewoners had ovenheerlijke apfelstrudel gemaakt wat mensen naar buiten lokte. Onder het genot van een kopje koffie zijn er mooie gesprekken geweest en verbindingen gemaakt. Zo gaan twee jonge mannen de buurvrouw die slecht te been is helpen met de onderhoud van haar tuin. En een ritje op de motor van een buurtbewoner heeft een collega toch maar afgeslagen, maar iemand uit de buurt houdt die vast tegoed.

Het mooie aan deze ochtend was dat we direct mensen met elkaar in contact hebben kunnen brengen door simpel samen een kopje koffie te drinken. De aanwezige buren waren ook erg enthousiast over dit spontane initiatief en hopen vaker op deze manier met buren in contact te komen. Hulpvragen hebben we kunnen oppakken en met de aangemelde buurtbewoners is afgesproken dat we binnen de wijk verder gaan kijken hoe en op welke wijze zij hun talenten kunnen inzetten.

Een mooi vruchtbare ochtend is de conclusie, die zeker herhaald zal worden.