Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen
  • U bent hier:
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Nieuwe groep Cool 2B fit van start in februari 2019

Nieuwe groep Cool 2B fit van start in februari 2019

logo_cool2bfit

Nadat we begin 2018 zijn gestart met de eerste groep kinderen tussen de 8 en 13 jaar die kampen met een niet gezond gewicht, gaan we in februari 2019 van start met de 2e groep Cool 2B Fit.

Het interventie programma Cool 2B Fit is erop gericht om deze groep kinderen (en ouders) op een gezonde en leuke manier te helpen om het hebben van een niet gezond gewicht om te zetten naar een gezond gewicht. Dit doen we niet door op een dieet te gaan, maar door te leren wat gezonde voeding is en dat bewegen ook leuk kan zijn.

Cool 2B Fit in een notendop
Het programma wordt door een multidisciplinair team gegeven, gevormd door onder meer een kinderfysiotherapeut, diëtist, orthopedagoog en sportinstructeur. Samen begeleiden zij zowel de deelnemende kinderen én hun ouders gedurende een periode van 2 jaar. Denk hierbij aan trainen bij een sportschool of sportvereniging, maar ook ontdekken welke sport je het leukste vindt om te doen na deelname aan Cool 2B Fit, leren wat (on)gezonde voeding is en nog veel meer.

Pijlers Cool 2B Fit
Het verminderen van gewicht is niet het hoofddoel van het programma. Belangrijker is om op gewicht te blijven en plezier te hebben in bewegen. Daarom zijn de vier pijlers van het programma:
-          ouders betrekken bij het programma;
-          beweging/sport;
-          voeding & voedingsgewoonten;
-          gedragsverandering.

Informatieavond en starten groep 13 tot 18 jaar
Ook voor jongeren in de leeftijd van 13 tot 18 jaar willen wij een interventie gaan starten, mits er voldoende animo is (en onder voorbehoud van financiering). Dit zal een andere interventie gaan worden als Cool 2B Fit. Welke het exact gaat worden is op het moment van schrijven nog niet bekend. Op dinsdag 29 januari 2019 vindt er een informatieavond plaats in het Gezondheidscentrum Het IJsselhuis te Wijhe (Raadhuisplein 2).

-          Voor de groep 8 tot 13 jaar: 19:15 – 20:00 uur.

-          Voor de groep 13 tot 18 jaar: 20:00 – 20:45 uur.

Meer informatie / contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met Ellis Koenjer, kinderfysiotherapeut: ellis@fysiotherapie-wijhe.nl.

Meer informatie over de Cool 2B Fit interventie is verkrijgbaar via: www.cool2bfit.nl.