Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen
  • U bent hier:
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Nieuw programma Cool 2B Fit eind 2018 in Olst-Wijhe

Nieuw programma Cool 2B Fit eind 2018 in Olst-Wijhe

logo_cool2bfit

In 2018 is het project Cool 2B Fit in Olst-Wijhe van start gegaan. Een project om kinderen enthousiast te maken om meer te bewegen en gezonder te leven. In 1,5 jaar tijd worden de deelnemers door professionals uit de gemeente begeleid op het gebied van voeding, sport en bewegen, maar ook psychologisch.

Het project draait nog, maar de tussenevaluatie is positief. En er zijn kinderen die zich hebben opgegeven voor een tweede project. Ook blijkt er bij jongeren vanaf 13 jaar behoefte te zijn aan zo’n project. Echter, voor deze doelgroep is er nog geen programma vanuit Cool2Bfit, maar zal een andere interventie gekozen worden bij voldoende interesse.

Het gezamenlijk optrekken rondom het onderwerp overgewicht is een samenwerking van de GGD, Pro Juventus, huisartsen- en fysiopraktijken in Olst-Wijhe, kinderpsycholoog, Leef! Sportcentrum Olst-Wijhe, gemeente Olst-Wijhe en ut Huus. Door de subsidie van de gemeente voor de orthopedagoog, medewerking van team sportstimulering van ut Huus en een bescheiden bijdrage van de ouders kan het project gerealiseerd worden.

Bij de gemeente ligt een nieuwe aanvraag voor het starten met een nieuwe groep kinderen 8-12 jaar eind 2018 en het starten met een groep 13 jaar en ouder. Hopelijk kunnen we binnenkort positief nieuws hierover melden.

Meer weten over Cool2Bfit of het programma voor 13 jaar en ouder? U kunt terecht bij fysiotherapeutisch centrum Wijhe (0570–714512), of fysiotherapiepraktijk Olst (0570-561599). Aanmelden voor de interventie voor kinderen t/m 12 jaar, kan via: www.cool2Bfit.nl.

(Note: de genoemde tijden op deze website zijn voor het huidige programma. De tijden voor de nieuwe programma’s zijn nog niet bekend.)