Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen
  • U bent hier:
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Festival de Mexico door de ogen van presentator Paul Balstra

Festival de Mexico door de ogen van presentator Paul Balstra

festival de mexico foto sander drooglever xandro media

Afgelopen zondag (24 februari) vond in de Hooiberg in Olst het Festival de Mexico plaats; een benefietconcert t.b.v. de crowdfunding van Gerrit Jan Willems om een stamceltransplantatie tegen zijn MS in Mexico mogelijk te maken.

Om die stamceltransplantatie te realiseren, is €75.000,- nodig. Onze Paul Balstra had de eer om de avond te mogen presenteren.

“Het is altijd spannend als je niet weet hoe de dag zal verlopen. Natuurlijk zijn er de bekende draaiboeken, maar toch bepalen de artiesten, opkomst, sfeer en natuurlijk de opbrengst het succes van de avond. Ik ben vereerd dat ze mij hiervoor hebben benaderd om dit te presenteren.

We hadden een gigantisch mooie line-up deze dag. Twee podia waren er. Het was net of ik me waande bij de Vrienden van Amstel Live! Om 15.00 was de aftrap. Het was nog vrij rustig. Online waren er ongeveer 200 kaarten verkocht. Wat we toen nog niet wisten was dat er later op de dag nog ruim 100 extra betalende bezoekers zouden komen.

Voor iedereen was er wat te doen. De kinderen konden zich uitleven op de springkussens of zich laten schminken. De anderen dansten, zaten op leuke zitjes of hingen aan een statafel. Ripperda en de Bökkers Mölle verzorgden de interne mens. Verder waren er ruim 50 vrijwilligers die meehielpen deze dag.

Rond 16.00 was het echt gezellig druk in de sporthal. De sfeer zat er goed in. Ook werden er veel loten verkocht voor de loterij. Rond 20 uur werd de tussenstand bekendgemaakt: maar liefst €12.000,-! Dit kwam boven op de €28.000 die de stichting GJ vs MS al bij elkaar had gebracht. Een zeer mooi bedrag.

We kregen echter een telefoontje dat het evenement een nog mooier eind gaf: iemand gaf aan het resterende bedrag (ruim €30.000!) te willen betalen!

Iedereen had een brok in de keel en veel mensen konden hun emoties niet de baas blijven. Begrijpelijk, want Gerrit Jan kan nu naar Mexico.

Voldaan zat ik na een paar pilsjes in de trein richting huis.

Wat een dag......”

Bij Eetkamer Hier is ut werd voor Stichting GJ vs MS een koffie-actie gehouden. Van elke verkochte kop koffie ging €0,50 naar de stichting. De bezoekers zijn gek op koffie, want in 1,5 week is er €203,50 opgebracht plus nog wat geld in de collectebus. Bedankt koffiedrinkers!

(Foto: Sander Drooglever Xandro Media)