Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen
  • U bent hier:
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • KYK Expositie: Joke Plomp

KYK Expositie: Joke Plomp

pastel

In het Holstohust zijn van 26 mei tot en met 14 juli werken te zien van Joke Plomp. Zij woont na vele omzwervingen door het land nu net buiten Hasselt. Bij haar op een terp gelegen boerderij 'De Hoogte van Streukel' heeft ze een atelier/galerie, waar ze werkt, workshops organiseert en haar werk tentoonstelt.

Al heel wat jaren verzorgt Joke schildercursussen in België, Frankrijk, en de laatste jaren met name in Nederland: in Eemster [vlak bij Dwingeloo] en bij het kunstcentrum Expoor in Ulrum [Groningen] en op aanvraag in eigen atelier.

Gedurende 18 jaar was Joke Plomp vaste redactionele medewerker van het kunstschildersvakblad en -tijdschrift 'Palet en Tekenstift". Voor dit tijdschrift heeft Joke meer dan 100 artikelen verzorgd onder de naam AI Doende". Zo werd haar kunstopvatting en wijze van werken in ruime kring bekend bij beroeps- en amateurschilders in Nederland, België en in Duitsland.

Joke is lid van de van de oude gerenommeerde kunstenaarsvereniging St. Lucas in Amsterdam en van de kunstenaarsvereniging "Het Palet" in Zwolle.

Joke werkt hoofdzakelijk met aquarel, pastel, oliepastel en acryl, met een voorliefde voor aquarel. Als het gaat om het kiezen van onderwerpen heeft Joke Plomp een voorkeur voor het schilderen van portretten. Portretten van mensen, portretten van kinderen, groepsportretten, maar ook voor stads- en dorpsgezichten welke in zekere zin als portretten van cultuur gezien kunnen worden.

Wellicht vanwege het gewoond hebben in Staphorst en haar belangstelling voor mensen en hun cultuur is Joke misschien wel de enige professionele schilderes van zo ongeveer de laatste levende klederdrachtcultuur die ons land nog heeft: Staphorst.

Al vanaf 1989 heeft Joke regelmatig exposities in galerieën en musea in heel Nederland.