Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen
  • U bent hier:
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Cool 2B Fit start met tweede groep

Cool 2B Fit start met tweede groep

logo_cool2bfit

Begin 2018 was de start van Cool 2B Fit in Olst-Wijhe: 8 tot 13 jarigen leerden op een leuke manier een ongezond gewicht om te zetten naar een gezond gewicht. In februari/maart 2019 gaat een tweede groep van start.

Cool 2B Fit in een notendop

Het interventie programma Cool 2B Fit is erop gericht om kinderen (en ouders) op een gezonde en leuke manier te helpen naar een gezond gewicht. Niet door op dieet te gaan, maar door te leren wat gezonde voeding is en te ontdekken dat bewegen ook leuk kan zijn. Het programma wordt door een multidisciplinair team gegeven, gevormd door onder meer een kinderfysiotherapeut, diëtist, orthopedagoog en sportinstructeur. Samen begeleiden zij zowel de deelnemende kinderen én hun ouders gedurende een periode van 2 jaar. Ut Huus heeft een ondersteunende rol hierin.

Informatieavond en starten groep 13 tot 18 jaar Ook voor jongeren in de leeftijd van 13 tot 18 jaar gaat er een interventie van start, mits er voldoende aanmeldingen zijn. Het programma voor deze groep wordt inhoudelijk nog samengesteld. Op dinsdag 5 februari 2019 vindt er een informatieavond plaats in het Gezondheidscentrum Het IJsselhuis te Wijhe (Raadhuisplein 2).

-          Voor de groep 8 tot 13 jaar: 19:15 – 20:00 uur.

-          Voor de groep 13 tot 18 jaar: 20:00 – 20:45 uur.

Meer informatie en contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met Ellis Koenjer, kinderfysiotherapeut: ellis@fysiotherapie-wijhe.nl of kijk op www.cool2bfit.nl.