Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen
  • U bent hier:
  • Home
  • >
  • Agenda
  • >
  • Presentatie sportdorpen Olst-Wijhe

Presentatie sportdorpen Olst-Wijhe

Datum: 16 januari 2018
Tijd: 19:30-21:00

Locatie: Sportvereniging Wijhe ’92 (Zandhuisweg 8, 8131 SP Wijhe)
Toegang is gratis

Via het sportplatform Olst-Wijhe werken sportaanbieders in de gemeente Olst-Wijhe steeds meer samen. Deze samenwerking gaat nog intensiever worden. Het tweejarig project ‘Sportdorpen Olst-Wijhe’, dat 1 september 2017 van start is gegaan, is hier o.a. het resultaat van. Sportdorpen Olst-Wijhe heeft als doel meer inwoners te laten bewegen door het ontwikkelen van nieuw beweegaanbod en vernieuwde vormen, zoals een flexibel lidmaatschap.

Nieuw sport- en beweegaanbod
Vanuit de sportaanbieders, maar ook door inwoners en organisaties zijn er al diverse suggesties bij de projectleider Michel Vierwind aangedragen, die vervolgens ook tot uitvoering zijn of worden gebracht. Zo zijn in 2017 o.a. beweeglessen voor statushouders van start gegaan, is wandelvoetbal door de samenwerkende voetbalverenigingen in voorbereiding en in 2018 start een nieuw soort fitness; cognitieve fitness. Ook worden de krachten gebundeld om de openbare ruimte aantrekkelijker te maken om te bewegen.

Presentatie
Om het project sportdorpen naar een hoger niveau te liften, is er een concept bedacht met o.a. een campagne en website. Op dinsdag 16 januari om 19:30 uur wordt dit concept gepresenteerd. Aan wie? Aan alle geïnteresseerden; sport- en beweegaanbieders, organisaties die een samenwerking aan willen gaan en ook inwoners met beweeg ideeën uit de gemeente. Denk aan de sportaanbieders met een nieuw aanbod, maar ook de inwoner die een wandelclub wil beginnen waar men zich kan aanmelden via een groepsapp. Jullie zijn allen van harte uitgenodigd om aan te sluiten.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 8 januari 2018, via Michel Vierwind: sportdorpenolstwijhe@gmail.com