Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen
  • U bent hier:
  • Home
  • >
  • Agenda
  • >
  • Filmavond filmhuis Olst

Filmavond filmhuis Olst

Datum: 21 oktober 2016
Tijd: 18:30-22:30

Locatie: Holstohus, Olst
Kosten: Kinderfilm € 2,50, volwassenenfilm € 5,- (nut-leden) of €7,- (niet-leden)

Kom tijdens de herfstvakantie lekker film kijken in het Holstohus! Filmhuis Olst houdt dan haar reguliere filmavond. Vanaf 18.30 uur voor de jeugd met de film BoxTrollen en om 20.30 uur de volwassenfilm 'Er Ist Wieder Da'.

18.30 uur
De Boxtrollen zijn monsters die onder de straten van Kaasbrugge wonen. ’s Nachts kruipen ze uit het riool om kinderen te ontvoeren en heerlijke kaasjes te stelen. Tenminste…volgens de legende. De waarheid ligt echter anders: het zijn lieve rare snuiters die samen voor het weesjongetje Eitjes zorgen. Wanneer ze worden bedreigd door een schurkachtige verdelger moet Eitjes hulp zoeken in de stad boven de grond om zijn familie te sparen. Hij ontmoet Winnie en samen moeten ze niet alleen de Boxtrollenredden maar ook de ziel van de stad.

Vanaf 6 jaar; 2014; NL gesproken;100 min.

20.30 uur
Wellicht denkt men: alweer zo'n Tweede Wereldoorlog drama. Niets is minder waar, want Er Is Wieder Da schetst juist een heel ander beeld van Hitler. In deze film weet hij een vrij charismatische terugkeer in de maatschappij te maken. Zelf is hij nu behoorlijk kritisch over bepaalde belangrijke gebeurtenissen. De kijker maakt een milde, sympathieke Hitler mee. Je vraagt je af: hoe zou hij in deze tijd als leider zijn?

2015; 116 min.