22 en 23 juni Muziek Achter de Diek ’24

Op 22 en 23 juni verandert Olst in een muzikaal paradijs. De Olster Harmonie organiseert het muziekfestival samen met culturele en welzijnsorganisaties uit de regio en de lokale verenigingen. Het festival begint op zaterdag 22 juni om 13:00 uur en duurt tot zondagmiddag 17:00 uur. Het festival vindt plaats in Olst op het Kerkplein en in het Park Olsterhof. Het muziekfestival is gratis te bezoeken, dankzij de bijdragen van lokale organisaties en fondsen en dankzij de medewerking van heel veel vrijwilligers.

Er zijn optredens en voorstellingen van bandjes, bekende artiesten en harmonie- en fanfareorkesten. Tijdens het festival kan er in het park Olsterhof gegeten en gedronken worden, er zijn daar verschillende foodtrucks en voldoende lounge plekken. Er is op beide dagen voor iedere leeftijd een leuk programma.

De bedoeling van het festival is om de bewoners van Olst te laten kennismaken met een divers en afwisselend cultureel en nieuw muzikaal aanbod. De burgemeester van Olst opent het festival op feestelijke wijze. Dat doet ze op het nieuw ingerichte kerkplein. Het publiek kan op zaterdag kennismaken met nieuw muzikaal talent zoals Loreley en Sjorrie beiden afkomstig uit Olst en er is op het Kerkplein een luisterconcert met filmmuziek uitgevoerd door de Olster Harmonie. In de kerk van Olst wordt aan het einde van de middag een intiem optreden verzorgd, waarin gedichten worden voorgedragen door jongeren afgewisseld met korte muziekoptredens. ’s Avonds verandert het Olsterpark in een wervelend festivalterrein met optredens van Deel 2, Tomson, Witlof en DJ Orientalz. En natuurlijk mag de silent disco in de festivaltent later op de avond niet ontbreken. De zondag begint met een lunch die is bedoeld voor iedereen die heeft meegewerkt aan de plannen voor het Kerkplein (voor de lunch kan iedereen die dat graag wil zich van te voren opgeven, er is plek voor 100 gasten). Op het Kerkplein zijn er op zondagmiddag verschillende optredens van o.a. het wereldkoor Kanto Mundo uit Olst, de Koerdische dansgroep Koma Amanc en de 044 Mime Company uit de Oekraïne. In het park verzamelen ondertussen de blazers van de Wijhese harmonie, de Fanfare de Gouden Lier en de Olster Harmonie om samen en met beroepsmuzikanten zoals Jasper van ’t Hof het publiek te trakteren op een lekkere luie muzikale zondagmiddag. Ook jonge kinderen komen zondagmiddag aan hun trekken: in de Pipo tent is een leuke kindertheatervoorstelling te zien en er zijn verschillende spelletjes te doen. De middag krijgt een spetterend einde dankzij een workshop van de slagwerkgroep en een optreden van de bigband Cool24 die rock, pop, soul, funk en disco speelt ter afsluiting van twee heerlijke muziekdagen in Olst.

Alle optredens zijn gratis! Dat kan omdat er verschillende groepen en initiatieven zijn die elkaar hebben gevonden en die graag bijdragen aan dit festival. Het grootste deel van het werk wordt verzet
door vrijwilligers.

Onderstaande organisaties / groepen zijn betrokken bij de voorbereiding en uitvoering:

 • Muziekvereniging Olster Harmonie: Inge Donker (dirigent) Lidia Steinvoort, Nathalie Warring (bestuur) en Ria Sluiter(fondsenwerving en coördinatie)
 • Gemeente Olst-Wijhe: Dennis Elshof
 • Muziekonderwijs Olst-Wijhe: Nicole Schmaloer
 • Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe: Ton Stroucken
 • Talent uit Zwolle: Kunstbende, Anne Weges (productieleiding) en Fakkelteit.
 • Lokale en regionale bands en musici: Cool24, Jasper van ’t Hof, Fakkelteit, Sjorrie, Deel 2, Tomson, Witlof en Orientalz DJ
 • Lokale kunstenaars: Erik Noorman, Chantal de Wilde
 • Theaterstroom en VO school Capellenborg: Theater nooit gedacht en Britt de Jong
 • ut Huus (welzijn, cultuur en sport): Angelieke Huisman en Fieke van der Panne
 • Videogroep Olst-Wijhe (docu en aftermovie)
 • Lokaal verenigingsleven: Olster Harmonie, Wijhese harmonie en Fanfare de Gouden Lier

Dankzij financiële bijdragen van het VSB fonds, het cultuurfonds, Stichting Kunst & Cultuur
Olst-Wijhe, de gemeente Olst-Wijhe en de provincie Overijssel wordt het festival mede
mogelijk gemaakt.

In 2025 bestaat de muziekvereniging Olster Harmonie 100 jaar. Voor de Olster Harmonie begint het in 2024 al met de basisgedachte, dat iedereen met plezier muziek moet kunnen maken en ervan mag genieten. De activiteiten worden opgezet voor een breed publiek. We werken toe naar een nog grootser festival in juni 2025!

Voor nog meer informatie kunt u terecht bij Ton Stroucken 06 51381666 of Ria Sluiter 06 15002445

Mail: MaddOlst@outlook.com

Sociale media:
Instagram: @muziekachterdediek | Facebook @muziekandediek

Foto’s © M.J. Ooijman

 

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina, Instagram, via onze whatsapp Service en/of via onze ut Huus nieuwsbrief.