Spelers gezocht voor Theaterproject Theater na de Dam

Ben jij tussen de 12 en 21 jaar en zou je mee willen doen aan een theaterproject? Dan is dit project misschien wel wat voor jou!

Dit jaar doet ook het dorp Olst mee aan een Theater na de Dam traject. Dit houdt in dat je samen met een professionele theatermaker gaat toewerken naar een korte voorstelling over de Tweede Wereldoorlog. Deze voorstelling zal spelen op 3 & 4 mei op een locatie in Olst.

Je hebt geen spelervaring nodig, dus doe gewoon lekker mee als je nieuwsgierig bent! Wel zal je de dagen voorafgaand van 3 & 4 mei beschikbaar moeten zijn voor repetities.

Mocht je nog vragen hebben of wil je je hiervoor aanmelden? Mail dan je naam en leeftijd naar: f.vanderpanne@uthuus.nl

Wat is Theater Na de Dam
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderddertig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Jongeren en Theater Na de Dam
Jongerenvoorstellingen vormen een wezenlijk onderdeel van Theater Na de Dam. Jongeren verdiepen zich samen met theatermakers in de geschiedenis van hun wijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en interviewen ouderen uit de buurt over hun herinneringen. Die gesprekken gebruiken zij als basis voor hun voorstelling.

Visie
De herdenking van en reflectie op onze gedeelde geschiedenis zorgt voor een meer samenhangende en empathische samenleving. Door de activiteiten van Theater Na de Dam zullen huidige en toekomstige generaties worden verrijkt met instrumenten om waakzamere, kritischere en veerkrachtigere burgers te worden die proactief zijn in het bestrijden van ongelijkheden, geweld en discriminatie.

Missie
Door de unieke kracht van theater wil Theater Na de Dam de onbekende en onvertelde verhalen van de Tweede Wereldoorlog herdenken, overbrengen en tastbaar maken. Op die manier creëren we verbinding en wederzijds begrip tussen acteurs, ouderen, verhalenvertellers, creatieve makers en publiek over grenzen, generaties, tijden en locaties heen.

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina, Instagram, via onze whatsapp Service en/of via onze ut Huus nieuwsbrief.