zaterdag 13 april Holst van de Avond

Met theatervoorstelling De Machine en muziek van Firma Ziel & Zaligheid en Zagerij Zeist

Avondvullend programma met theater & muziek voor jong & oud

Op zaterdag 13 april organiseert ut Huus in samenwerking met Klein Koninkrijk en Toneelvereniging Herman Heijermans een programma met muziek en theater voor jong en oud tijdens Het Holst van de Avond.

Theatervoorstelling De Machine
JACHT, de jongerengroep van Herman Heijermans speelt van 17:00 tot 17:45  en van 19:30 tot 20:15 uur in de theaterzaal de voorstelling ‘De machine’. Deze voorstelling komt voort uit het brein van de tien jongeren die de voorstelling spelen, met ondersteuning en regie van Daniël Zijl en Anne-Fleur Verkade (studenten ArtEZ Artisteducator in Theater en Media Zwolle) en in samenwerking met muzikant Mathijs van Til.
De machine werkt, de machine loopt, de machine is foutloos. Tenminste dat denken de bewoners van Lux maar het tegendeel is waar. De mensen hebben honger, werken voor niets en worden behandeld als ratten; een voorstelling met een combinatie van theater, audio, muziek en video.

Firma Ziel & Zaligheid
Om 20.30 uur is er in de tuin/ontmoetingsruimte van het Holstohus een optreden van Firma Ziel & Zaligheid met het programma ‘Toevalstreffer’. Jan Borger en Rob Chrispijn waren muzikaal al eens aardig bezig geweest maar toen Jolien Damsma zich bij hen aansloot, kreeg de samenwerking vleugels en ontstond de Firma Ziel & Zaligheid. Die is opgericht met het duidelijke doel om de mensen in deze onzekere en soms verwarrende tijden wat troost en inspiratie te bieden. Het programma is een mix van nummers die ooit door Herman van Veen zijn vertolkt, eigen werk van Jolien en nieuwe liedjes en verhalen, speciaal voor dit programma geschreven. Zoals gezegd is de titel ervan Toevalstreffer. Dat slaat zowel op het toeval dat de drie leden van de Firma in Vledderveen nog geen tweehonderd meter van elkaar wonen als ook op andere voorbeelden van gelukkig toeval die zo bepalend voor ieders leven kunnen zijn.

Zagerij Zeist
Vanaf 22.00 speelt in Eetkamer ‘Hier is ut’ Zagerij  Zeist, een band met een bont repertoire dat zich beweegt rond Ierse en Schotse folk en klezmer met uitstapjes naar aanverwante stijlen. Soms barst het publiek in dansen uit en soms pinkt het een traantje weg. Inmiddels hebben de leden van Zagerij Zeist zich verspreid door het hele land en één lid van de Zagerij is zelfs in Olst komen wonen. Kom vooral lekker luisteren, genieten en meedansen!

Holst van de Avond

Datum: Zaterdag 13 april
Locatie: Holstohus, Jan Schamhartstraat 5 Olst
Aanvang: 17:00 uur
– 17: 00 tot 17.45 uur en 19:30 tot 20:15 uur Theaterzaal voorstelling De Machine door JACHT (Jongeren Herman Heijermans)
– 20:30 uur Tuin/Ontmoetingsruimte Firma Ziel en Zaligheid
– 21:30 uur Eetkamer ‘Hier is ut’ Zagerij Zeist
Tickets:  € 7,50 in de voorverkoop, aan de kassa € 10,-

 

Regelmatig wordt er tijdens de voorstellingen en activiteiten gefilmd en/of gefotografeerd. Wanneer u dit niet op prijs stelt, meldt dit dan vooraf aan de receptie of aan de fotograaf, dan houden wij hier rekening mee.

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina, Instagram, via onze whatsapp Service en/of via onze ut Huus nieuwsbrief.