UITVERKOCHT! 19 april Aan tafel bij … Mija Almira

19 april Bosnische Avond

Almira Sabirovic Gerzic (beter bekend als Mija)
De aard van Bosnische keuken, een land gelegen tussen het Midden-Oosten en Italië, vereist iemand met getalenteerde vingers die ons tevreden laten ronddwalen in doolhoven van heerlijke smaken en gevarieerde gerechten. Het belangrijkste is dat het een persoonlijke touch heeft die karakter toevoegt aan het gerecht en dat is waar Mija op haar best is!
Mija wordt geboren in Bosnië maar vlucht in 1994 vanwege de oorlog om zich uiteindelijk in Nederland te vestigen. Hier gaat ze aan het werk bij Shell en volgt de avondschool waar ze de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening afrondt. Dit geeft Mija de kans om aan het werk te gaan als pedagogisch coach met minderjarige asielzoekers.

Een ernstig ongeval brengt een eind aan haar loopbaan maar Mija laat zich niet uit het veld slaan, accepteert het leven zoals het is en gaat op zoek naar een nieuwe invulling van haar dagen. De keuken wordt haar remedie, daar is ze gelukkig. “Wanneer ik mensen mijn eten zie eten en ervan genieten, voel ik dat ik een prijs heb gewonnen.”
Aan de gerechten die ze bereidt voegt ze altijd een vleugje persoonlijkheid toe, een speciale touch waardoor elk gerecht een echte creatie van Almira wordt.

In 2020 is Mija, samen met haar echtgenoot Izmir naar Olst verhuist en ze voelt zich hier gelukkig.
“Het is heel mooi om in een dorp te leven en iets bij te dragen aan de gemeenschap, vooral aan de culturele diversiteit in het gebied.” (Bron: Hier in Salland)

Volg Mija’s kitchen op TikTok, Facebook en Instagram

Stefan Potman
Stefan Potman begint op zijn 11e accordeon te spelen in het Achterhoekse dorp Laren waar hij vandaan komt, de liefde voor diverse volksmuziek, maar vooral ook Balkan is aangewakkerd door de Bosnische Nermin Tulic waar hij een tijd les van kreeg. Op zijn 16e volgt hij zijn eerste lessen op het Conservatorium en in 2011 studeert hij af aan het ArtEZ conservatorium in Enschede, waar hij  klassiek accordeon bij Egbert Spelde studeert. Tijdens zijn studie volgt hij met veel plezier masterclasses bij Friedrich Lips, Claudio Jaccomucci, Luciano Biondini en Claudia Buder. Ook volgt hij regelmatig orgellessen bij Gijs van Schoonhoven. In de afgelopen jaren heeft hij veel ervaring opgedaan als uitvoerend en docerend musicus. Stefan geeft muziekles aan kinderen en volwassenen, is sinds 2013 organist van de Protestantse kerk in Laren (Gld) en sinds 2022 de accordeonist van Lechayim, het Jiddische koor uit Deventer.

Folklore dansgroep Kud Behar Den Bosch
Hafa Vidimlic, 53 jaar oud komt uit Bosnië en woont sinds november 1993 in Nederland. Vanuit het Islamitisch Cultureel Centrum (ICC) Behar Den Bosch, heeft zij de folklore dansgroep Kud Behar opgericht. Begonnen met een groep van 12 dames en bestaat inmiddels uit een groep van 20 jonge vrouwen. Onder de bezielende leiding van choreograaf Amina Lisic, die 15 jaar folklore dans heeft gedaan in Bosnië, trainen ze om de twee weken. Zo willen zij hun traditie en cultuur onderhouden en hun land in een mooi licht presenteren.

De prijs voor deze avond bedraagt 27,50 per persoon (excl. drinken). Reserveer je tafel via eetkamer@hierisut.nl maar wees er snel bij want vol is vol!

 

Heb jij ook een gerecht dat je graag wilt delen? Neem dan contact op met Mija Almira – 06 13 58 65 78

 

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina, Instagram, via onze whatsapp Service en/of via onze ut Huus nieuwsbrief.