8 & 9 maart International Women’s Day(s)

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag en dat laten wij niet aan ons voorbij gaan! Dit jaar dubbelfeest, want op vrijdag 8 maart zal het filmhuis de vrouwendag aftrappen met de film Fish Tank.

8 maart Fish Tank – Filmhuis Olst

De 15-jarige Mia woont met haar alleenstaande moeder Joanne en zusje Tyler in een buitenwijk van Londen. Mia zit altijd in de problemen; ze wordt geschorst op school, uitgesloten door haar vrienden en heeft ruzie met haar moeder. Op een dag brengt haar moeder Connor mee, een man die belooft dat hij liefde in hun levens zal brengen. Er ontstaat echter een broeierige sfeer; is zijn vriendelijkheid oprecht?

Deze film sluit die goed aan bij Vrouwendag. De entreeprijs voor deze film bedraagt € 5,- per persoon. Let op: ook mannen zijn van harte uitgenodigd deze avond! Tickets voor deze film zijn verkrijgbaar via het Nut Olst-Wijhe.

Op 9 maart vieren we Internationale vrouwendag aan de hand van een vol en veelzijdig cultureel programma. Vanaf 15:00 uur gaan de deuren open voor alle vrouwen uit Olst, Wijhe en omgeving. In de middag zijn er workshops te volgen, levensverhalen te beluisteren van verschillende vrouwen in de ‘Beauty verhalen salon’ van het gezelschap Female Economy en er zijn diverse vrouwen aanwezig die in de gemeente Olst/Wijhe op een eigen manier zorgen voor een beweging in de samenleving.

Beauty Verhalen Salon van Female Economy, (theatergezelschap van Adelheid Roosen) 

Vlei je neer en sluit je ogen. Onder het genot van een handmassage, afgesloten van de buitenwereld, geven nabije buren en verre onbekenden hun intieme verhaal prijs. Deze rondreizende audio-installatie onthult aangrijpende nieuwe portretten, van het Brusselse Molenbeek tot Slotermeer in Amsterdam, verzameld via één-op-één gesprekken in deze verschillende wijken.

In de avond wordt er eten geserveerd door de mannen-kookclub die in de middag ploeterend voor alle vrouwen iets lekkers gaat bereiden. We sluiten de avond om 20:30 uur ‘al bewegend’ met elkaar af.

Kosten: Pay what you can (op de dag zelf)
Aanmelden, hoeft niet maar wel wenselijk voor 5 maart 2024

>> Aanmelden middagprogramma

>> Aanmelden avondprogramma

>> Aanmelden hele programma

 

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door ut Huus, Het Nut Olst-Wijhe, Bibliotheek Salland en natuurlijk alle fantastische vrouwen die straks aanwezig zijn op deze Vrouwendag-viering!

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.