15 maart Aan tafel bij … Peter Saris

15 maart Indisch buffet (ook vegetarisch)

‘Kumpulan’
Het woord Kumpulan betekent letterlijk vergadering of bijeenkomst van de desahoofden met de Wedono’s (inlandse districtshoofden) en de regent.

Het heeft de betekenis gekregen van een gezellig samenzijn waarbij onder het genot van een rijsttafel en/of andere Indische lekkernijen bijgepraat wordt over allerlei zaken. Denk maar eens aan de beroemde televisieserie van Wieteke van Dort: “de Late Late Lien Show”. In Indische kringen heeft het de betekenis gekregen van een gezellig (familie) samenzijn met lekker eten en veel muziek, met een hoog reünie gehalte. En iedereen is hierbij welkom!

Klinkt als een echte bijeenkomst zoals het in ons Holstohus ook is toch? Dus voel je welkom bij ‘Uthuus Kumpulan’ op 15 maart 2024.

Jules en Michèlle Rambonnet
Deze avond verzorgen Jules en Michèlle Rambonnet, vader en dochter de muziek (zang en gitaar). Eigentijdse muziek, afgewisseld met wat bekende Indische liedjes, gedichten en songs van eigen hand. Ieder stuk een eigen verhaal…

Wat is dat eigenlijk Indisch zijn? Voor ons; Eten, muziek, familie, batik, kretek, pidjit, gemes maar bovenal een gevoel.. tsja en hoe leg je dat uit?

Beiden zijn woonachtig in Deventer. Jules, geboren in Nederlands Indië en opgegroeid in Diepenveen heeft in diverse bandjes gespeeld in de jaren 60 zoals The little Stranger Boys, The Jivaros en vele meer, vanuit de Indische en molukse gemeenschap.

Michèlle houdt zich naast muziek ook bezig met het o.a. verbeelden van klanken op het doek. (Zie op de achtergrond van de foto). Expressie geven aan wat van binnen leeft en tot uiting brengen in klank, beeld, beweging en woord is een wezenlijk onderdeel van haar bestaan.

Met een basis van traditionele countrymuziek en oude Rock’n roll: herkenbaar, meezingbaar en easy listening.

Wat belangrijk is voor beiden is het plezier van het samen muziek maken. Samen ook met het publiek. Met hedendaagse muziek, zoals van Lady Gaga, en eigen nummers gecombineerd met herkenbare songs uit vervlogen tijden, maken het voor iedereen toegankelijk. Verder is Jules actief gitarist en zanger bij de Deventer Hanzezangers, the Bluesdogz en bij ieder laatste optreden van the Pueblo band. Samen met een aantal andere muzikanten verzorgen Jules en Michelle 1x per maand ook ‘De Meezing’ bij De Fermerie aan het Muggeplein.

Want Muziek is verbindend en heerlijk ontspannend! Zie ook www.rambonnet.live

De prijs bedraagt 23,50 per persoon. Reserveer je tafel via eetkamer@hierisut.nl maar wees er snel bij want vol is vol!

 

Heb jij ook een gerecht dat je graag wilt delen? Neem dan contact op met Mija Almira – 06 13 58 65 78

 

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.