Uitverkocht! Zaterdag 6 april Olst zingt Hazes

The Revival Party

Uit de Stentor van 6 december 2023

Op veler verzoek keert evenement Olst zingt Hazes terug:
‘Hardrocker vertolkt nu gevoelig lied’

Ze zouden het nooit meer doen: het evenement ‘Olst zingt Hazes’ organiseren. Blijkbaar leeft de overleden volkszanger vurig voort in Olst, want Gerald Oosterlaar en Uwe van der Beek krijgen constant de vraag ‘wanneer doen jullie dit weer?’ Aan artiesten en bands geen gebrek, ze staan in de rij.
“Pffff, o nee’’, reageert Uwe van der Beek wanneer hij opnieuw met Olst zingt Hazes wordt geconfronteerd. Niet dat hij een hekel aan de zanger heeft. Ook hij zet de muziek van die oude Hazes graag op. “Het organiseren van zo’n avond is zó veel werk. Maar we konden er gewoon niet meer onderuit. Na de eerste keer in 2014, horen we elk jaar datzelfde verzoek: ‘Moeten jullie niet weer eens wat gaan doen?”

Uitverkocht

Samen met Gerald Oosterlaar bedenkt Van der Beek in 2014 een leuk evenement. André Hazes is dan tien jaar dood. Maar zijn muziek – de makkelijke meezingers en herkenbare teksten over diepe ellende – leeft voort. Lokale artiesten worden geboekt en De Hooiberg in Olst is in 12 minuten uitverkocht. Het legendarische avondje Olst zingt Hazes, gaat de geschiedenisboeken in als ‘een groot succes’.
“Velen visten achter het net. Vonden het heel jammer dat ze geen kaartje hadden. We hebben ook wel eens Olst doet Normaal gedaan. Dat was ook een succes. Waarom we de boot lang hebben afgehouden? We zijn allebei hartstikke druk.’’
Bij een avond vol livemuziek komt meer kijken dan een zaal regelen en kaartjesverkoop, stelt Van der Beek. “Je moet lokale artiesten benaderen. Zij hebben tijd nodig om te repeteren. Sommigen zingen een heel ander repertoire. Zoals eentje die normaal in een hardrockband speelt en nu een heel gevoelig Hazeslied vertolkt. Er zitten ook duetten tussen. Krijg dat alles maar eens onder de knie.’’

Helemaal los

De mannen hebben zich toch laten overhalen. Ze plaatsen de eerste aankondiging op Facebook. Dat bericht gaat helemaal viraal. ,”En mocht het allemaal niet in een zaal passen, moesten we er maar twee avonden van maken’’, omschrijft Van der Beek een van de vele reacties.

Inmiddels zijn datum en locatie ook bekend. Olst zingt Hazes wordt gehouden op zaterdag 6 april 2024 in de theaterzaal van Ut Huus. Er is alleen nog een probleem. ,”Het is geen bruine kroeg’’, zegt Van der Beek. ,”Daar gaan we nog wat op verzinnen.’’
En de artiesten? Die staan volgens de organisator in de rij. ,”Er is best veel muzikaal talent in Olst. Toen bands er lucht van kregen, werden we meteen benaderd. Ook sponsoren meldden zich heel spontaan! Wat dat is dat iedereen van de muziek van die ouwe Hazes houdt? Ik denk een stukje herkenning? Het schept in ieder geval veel gezelligheid. En verbinding. Daar doen we het voor.”

Verdere info over de kaartverkoop volgt maar zet deze datum alvast in je agenda, want het beloofd weer een gigantische avond te worden. Dit wil je zeker niet missen.

Blijf op de hoogte via de Facebook pagina van Olst zingt Hazes >>

 

Gerald Oosterlaar en Uwe van der Beek. © Ronald Hissink

Regelmatig wordt er tijdens de voorstellingen en activiteiten gefilmd en/of gefotografeerd. Wanneer u dit niet op prijs stelt, meldt dit dan vooraf aan de receptie of aan de fotograaf, dan houden wij hier rekening mee.

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.