28 november Maurits Chabot

Tickets € 10,- Nutleden of € 12,50 niet-Nutleden via NUT Olst-Wijhe (klik hier)

Maurits Chabot geeft op dinsdag 28 november in het Holstohus een lezing over zijn laatste boek Over de Kloof en over de documentaire die daarover gemaakt is.

Maurits Chabot (1992) is historicus, journalist en schrijver. Hij werkt als redacteur bij de Volkskrant. In 2020 was hij co-auteur van Het papieren paleis (Balans), een non-fictieboek over het rechtssysteem. Hij schreef twee boeken en maakte vier documentaires. Van zijn laatste boek, Over de kloof, over onwaarschijnlijke vriendschappen, maakte de EO een documentaire.

Voor Over de kloof bezocht hij wereldwijd mensen in conflict- en oorlogsgebieden. Zo kwam hij uit bij een Dutchbatter en een Bosniër. Een Amerikaanse neonazi en een queer man. Een Rwandese Hutu en een Tutsi. Een politieagent en een bankovervaller. Hij portretteert vriendschappen tussen mensen die op het eerste gezicht veroordeeld lijken tot vijandschap. In het boek onderzoekt hij hoe mensen ondanks oorlogen, etnische spanningen, geopolitieke tegenstellingen en geweldsincidenten toch naar elkaar kunnen toegroeien. Is er een grens aan begrijpen? Waar eindigt nieuwsgierigheid? En hoe veranderen mensen?
Hoe actueel is dit onderwerp gezien de oorlogen in Oekraïne/Rusland en Israël/Hamas.

Maurits gaat samen met zijn familie het boekenweekgeschenk 2024 schrijven.

Foto: Anton Corbijn

Datum/tijdstip
dinsdag 28 november, 20:00 uur

Locatie
Holstohus, Jan Schamhartstraat 5, Olst

Entree
€  12,50 voor niet-Nutleden; voor Nut-leden en voor leden van de Bibliotheek Salland geldt een gereduceerde prijs van € 10,-.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van NUT Olst-Wijhe

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.