Donderdag 19 oktober: Dan Patlansky

Tickets voorverkoop €10,- (klik hier) | Aan de kassa € 12,50

‘Op plaat is Dan Patlansky al fenomenaal maar op het podium, in een volle zaal, tilt hij zijn muziek naar een compleet ander niveau.’ – Music News.

Aan deze quote hoeven we niets toe te voegen, De Zuid-Afrikaanse Dan Patlansky bewijst keer op keer dat hij een bluesartiest van de buitencategorie is en zich kan meten aan de allergrootsten op aarde. Niet voor niets dat Bruce Springsteen hem met plezier als support act toevoegde aan enkele shows. In juni van dit jaar liet Patlansky, na vijf jaar afwezigheid, weer van zich horen op podia en festivals in Nederland, met als uitschieter het prestigieuze Ribs & Blues festival in Raalte waar hij het publiek tot tranen toe roerde. Een hoogtepunt van het festival.

Dan Patlansky
Na zijn debuutalbum ‘Standing At The Station’ uit 2000, zijn de albums ‘True Blues’ [2004] ‘Real’ [2006] en ‘Move My Soul’ [2009] doelgerichte, doch inleidende beschietingen op wat komen gaat in de jaren erna. In 2012 wordt door muziekmagazine Rolling Stone het nummer ‘Daddy’s Old Gun’ van zijn album ‘20 Stones’ verkozen tot één van de beste singles van 2012. Datzelfde album wordt door Blues Rock Review tot één van de tien beste albums uit 2012 verkozen. In 2013 doet Dan Patlansky al een kleine poging om Europa te veroveren, waar hij een onvergetelijke indruk achterlaat, ook in Nederland. Na een tour met de band Everlast mag hij in februari 2014 voor 64.000 mensen in het FNB Stadium in Johannesburg openen voor één van de grootste artiesten ter wereld: The Boss uit Long Branch, New Jersey: Bruce Springsteen.

Passie
Patlansky is een waar fenomeen en zijn muziek en passie zijn diepgeworteld in de blues. “Ik heb jaren geleden in New Orleans gewoond”, vertelt Dan. “Waar ik een oude bluesman ontmoette die zei; neem jouw helden en reis terug naar hun, helemaal naar Robert Johnson en Son House. Simpel, zonder bravoure, gewoon een bluesman met een slide. De kracht en emotie die iemand met alleen gitaar en zang kan overbrengen is ongekend, rauwer kan het niet. Diezelfde passie probeer ik te allen tijde in mijn liedjes te leggen.”

Glasheldere toon
Deze creatieve gitarist en songwriter uit Zuid-Afrika is uitgegroeid tot een van ’s werelds beste bluesartiesten. “Stevie Ray Vaughan heeft zonder enige twijfel de grootste invloed op mij gehad, hij is mijn held”, laat Dan enthousiast weten. “Die sprankeling en glasheldere toon van Stevie Ray Vaughan waar ik zo van houd, is weer volledig terug in mijn muziek. Het zit in die hele kleine finesses. Mijn negende studioalbum Shelter of Bones dat eind februari 2022 uitkwam is het beste album dat ik tot nu toe gemaakt heb”, durft hij met overtuiging te zeggen. Met Shelter of Bones speelt en zingt Dan Patlansky zich in de kijker bij de grote podia en internationale festivals, waar hij het publiek zal betoveren.”

Interview Blueskrant Februari 2022: Dan Patlansky | De tijd baart rozen

Donderdag 19 oktober | Holstohus, Olst (Jan Schamhartstraat 5) | aanvang: 20.30 uur

Tickets voorverkoop €10,- (klik hier) | Aan de kassa € 12,50

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.