20 oktober: Duo Brederode & Lijbaart

Wolfert Brederode en Joost Lijbaart

Tickets voorverkoop €12,50 (klik hier) | Aan de kassa € 15,-

Op 20 oktober geven Wolfert Brederode (pianist en componist) en Joost Lijbaart (percussie) als DUO een concert in Olst. Sinds 2005 spelen zij op vele festivals in Europa en Azië in het kwartet van saxofonist Yuri Honing, hadden ze de groep Batik en werken ze samen op album Ruins and Remains van Wolfert Brederode, waarvoor de Edison Jazz Award 2023 (National) is toegekend. Als DUO  vormen ze een wendbaar tandem voor prachtige muziek met invloeden van jazz, minimal, klassieke, folk- en contemporaine muziek vloeien samen tot melancholieke vergezichten, lyrische melodieën, abstracte klankvelden- en avontuurlijke improvisaties. Wolfert en Joost traden meermaals op in Klein Koninkrijk en nu op het podium in het Holstohus.

 

Het Parool schreef: “Het duo heeft samen dan ook nogal wat talent in huis. Brederode is op het conservatorium zowel op klassiek als op jazz afgestudeerd. Hij legt in zijn spel de virtuositeit van een improvisator aan de dag en de nauwkeurigheid van een concertpianist. Om te huilen zo subtiel is zijn aanslag. De klanken stromen soepel als water uit zijn vleugel. En dan Joost Lijbaart, een geweldige, inventieve drummer, die inmiddels net zo gemakkelijk pop, Afrikaanse ritmes, moderne klassieke muziek, geïmproviseerde muziek als jazz speelt.”

Samen vormen ze een wendbare, snelle tandem voor prachtige muziek. Klanken van piano en drums worden subtiel met elkaar verweven en vallen als dikke glanzende druppels regen uit de lucht. De twee musici kruipen in elkaars klanken, vloeien naar schitterend zachte droomwerelden.

In samenwerking met Klein Koninkrijk

 

‘Wolfert legt de onvoorspelbaarheid van een improvisator aan de dag en de virtuositeit en nauwkeurigheid van een concertpianist… de klanken stromen soepel als water uit zijn vleugel. Om te huilen zo mooi is zijn aanslag. – Het Parool

 

Vrijdag 20 oktober | Aanvang 20:30 | Theaterzaal Holstohus Olst

Tickets voorverkoop €12,50 (klik hier) | Aan de kassa € 15,-

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.