9 september: Amerikaanse avond met Chris Jagger en Kentucky Snake Oil

Tickets (€17,50 p.s.), klik hier

 

Zaterdag 9 september staat in het teken van Amerikaanse muziek met Chris Jagger en de band Kentucky Snake Oil.

Chris Jagger, is dat de broer van? Onder andere ja, maar ook een persoon an sich die een eigen verhaal te vertellen heeft. Naast singer-songwriter is Chris Jagger ook schrijver van boeken. Zijn verhaal heeft hij opgeschreven in zijn nieuwste boek ‘Talking to Myself’ (omschrijving zie hieronder).

Op 9 september reist Chris Jagger af naar het Holstohus in Olst om zijn verhaal via muziek te vertellen. Chris leest een aantal anekdotes uit zijn nieuwste boek voor, afgewisseld met eigen geschreven songs begeleidend op gitaar. Na de pauze is Chris gast bij de Kentucky Snake Oil; een swingende meerstemmige band met een energieke mix van Bluegrass, country en Amerikaanse folkmuziek. Naast hun eigen repertoire komt ook muziek van Amerikaanse helden als Bruce Springsteen, Johnny Cash, Mumford & Sons, Old Crow Medicine Show en Willie Nelson voorbij. Kortom: deze avond wil en zal je niet stil blijven zitten.

Om alvast in de muzikale sfeer van deze avond te komen, klik op onderstaande YouTube-linkjes en geniet.
Chris Jagger ft. Mick Jagger – Anyone Seen my Heart?
Kentucky Snake Oil ft. Chris Jagger – Baby is Blue

 

Boek ‘Talking to Myself’ by Chris Jagger

Het is de beurt aan Chris Jagger om één van de kleurrijkste en meest exotische periodes in de Britse culturele geschiedenis te onthullen terwijl hij een insider-verhaal ontrolt over opgroeien in het naoorlogse Dartford [UK]. Dit terwijl hij zich een weg baant door de glinsterende underground van de late jaren zestig in Londen waarna hij maanden in India doorbrengt. Hij maakt het allemaal mee. De hoogte- en dieptepunten van acteer- en filmwerk. Unieke muzikale avonturen die hebben geresulteerd in een aantal albums [waaraan een zekere beroemde broer ook aan meewerkt]. En optredens over de hele wereld.

Uiteindelijk is het echter het verleidelijke verhaal van een hechte familie en diepe broederlijke banden, die aan beide kanten van het spectrum voortduren. Een boeiend verslag van Chris Jagger over zijn vele reizen en avonturen door de jaren heen. En natuurlijk is er nogal wat over zijn oudere broer Mick te lezen. Het is een interessant boek waarin je leest dat Mick’s broer zijn zeker geen voordelen heeft opgeleverd, integendeel. Evenzo is het gemakkelijk om Mick Jagger te zien als een hyper-vrijstaande international in een zone die ver boven ons gewone stervelingen verheven is, dus het is interessant om hem hier te ontmoeten als nog steeds een familiegerichte man, die omgaat met alledaagse problemen. Chris is openhartig, grappig en vertelt ook veel anekdotes over zijn ouders en hun eigen wonderbaarlijke kinderen.

 

Tickets (€17,50 p.s.), klik hier

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.