Muziekcafe v.a. 28 januari

Raimon, Ingrid, Melvin, Marjolein en Marijn weten het zeker: ‘Muziekcafé Hier is ut’ in het Holstohus gaat een groot succes worden. Die overtuiging komt niet alleen voort uit wensdenken. Met hun grote betrokkenheid bij evenementen als ‘Rockin’ All Over Den Nul’ of ‘Rondje Pontje Rock’ weten ze als geen ander dat er genoeg mensen in Olst, Wijhe en de kleinere kernen rondlopen die dat een ontzettend goed idee vinden. Een gezellig café, op zaterdagavond, met fijne muziek, biertje erbij of een glas wijn, lekker kletsen. 

Het idee van Muziekcafé ‘Hier is Ut’ ontstond tijdens de ‘Monkey Jam’ jamsessies van Colored Monkeys uit Deventer, afgelopen oktober in het Holstohus. Maar wie de vijf vrienden ook zagen, weinig mensen uit Olst of Wijhe. “Dat kan anders”, vonden ze. “Er móeten zat mensen in Olst-Wijhe zijn die dit leuk vinden of sowieso houden van goede muziek.” Want een gemeenschap die muzikale grootheden in zich bergt als Jasper van ’t Hof, Jeroen Sweers (Bökkers) en Tom Bloembergen (Boogie Monster) of heeft voortgebracht zoals Yosina en de band Paceshifters, zal toch zeker wel ook een hoop fijne muziekliefhebbers kennen?

Liefde voor muziek én liefde voor de horeca is wat Raimon, Ingrid, Melvin, Marjolein en Marijn bindt. “Wij willen een echte community opbouwen. Liefhebbers. Mensen die graag naar muziek luisteren. Of zelf muziek maken. En dat samen delen. Hoe mooi is dat?” 

Ut Huus heeft deze vijf vrienden ondersteund bij het opstarten van hun fantastische initiatief. Met het meedenken in de programmering en het maken van afspraken over het gebruik van de faciliteiten in het Holstohus. En nu kunnen de initiatiefnemers dus helemaal los. Voorlopig, om alvast te wennen aan het idee,

houden ze vast aan de laatste zaterdagavond van de maand. Te beginnen met zaterdag-avond 28 januari vanaf 20.00 uur. De aller-eerste Muziekcafé Hier is ut wordt afgetrapt met een live-optreden van The Sweatshirts. Vijf jonge honden van eigen bodem draaien hun hand niet om voor vette klassiekers van classic rock en medleys tot boerenrock.

En de vijf willen niet passief afwachten met een houding van we-zien-wel-hoe-het-gaat-lopen. Nee, actief – precies zoals ze zelf zijn – de boer op en reclame maken via Facebook 

(@muziekcafehierisut), Instagram en nu met dit artikel. En – breed netwerk als ze hebben – via Whatsapp. Ze hopen op meer. Of misschien verwachten ze dat zelfs. Dat het vaker kan. Met thema-avonden bijvoorbeeld. Een pubquiz, live-optredens of een verkleedpartij à gogo. 

Kortom: ze willen een heus Muziekcafé waarin het gewoon lekker gezellig is. Dat als je binnenkomt iemand tegen je zegt: “Hé, jij hier? Wat leuk dat je er bent!” Dat er geroezemoes is. Met muziek van Billie Eilish, Miles Davis, The Rolling Stones, Guns N’ Roses of Coldplay.

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.