ASM workshops op 5 oktober a.s.

UITNODIGING

Hoe pakken we beweegarmoede aan?

Aanleiding

Door technologische ontwikkelingen als mobiele telefoons, spelcomputers en digitale media groeien kinderen op in een andere beweegcultuur, waarin het buitenspelen geen hoofdrol meer speelt. Kinderen sporten minder en zitten vaker. Datzelfde “overkomt” volwassenen, ook zij bewegen steeds minder met alle bekende risico’s tot gevolg. Niet voor niets wordt zitten het “nieuwe roken” genoemd.

We bewegen niet alleen te weinig, maar vaak ook te eenzijdig. Dit is een maatschappelijk probleem dat gevolgen heeft voor belangrijke zaken zoals gezondheid, fitheid, creativiteit, maar ook voor prestaties in de sport.

Kortom er is werk aan de winkel voor beweegaanbieders in de sectoren sport, cultuur, onderwijs en gezondheidszorg.

Om het tij te keren heeft Rene Wormhoudt (fysiotherapeut) samen met prof. dr. Geert Savelsbergh het zgn. Athletic Skills Model (ASM) ontwikkeld. De ASM Academy geeft workshops voor mensen van de werkvloer zoals vakleerkrachten, trainers, coördinatoren van verenigingen, fysiotherapeuten etc. en bestuurders.

Op 5 oktober 2022 van 18.30 tot 20.30 uur komt de ASM Academy naar Olst-Wijhe

We nodigen jullie dan ook van harte uit om deel te nemen aan één van de beide workshops. Te weten die voor “mensen van de werkvloer” of die voor bestuurders van verenigingen, in de gezondheidszorg of gemeenten.

Workshop voor “mensen van de werkvloer”:

Het ASM is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd talentontwikkelingsmodel voor de breedtesporten, ongeorganiseerde sport, het bewegingsonderwijs, topsport en de gezondheidszorg. Deze nieuwe manier van denken over bewegen is de basis van veelzijdig bewegen en de vorming van kwalitatieve beweegprogramma’s. Na een inspiratiesessie over het bovenstaande vindt er een praktijksessie plaats. Hierin wordt de koppeling gemaakt van theorie over veelzijdig bewegen naar veelzijdig bewegen in de praktijk. Neem je zaalschoenen maar mee. Nieuwsgierig? https://www.youtube.com/watch?v=RIBBfxoGPGI&t=4s

Workshop voor bestuurders

Tijdens de bijeenkomst met bestuurders wordt de visie achter het Athletic Skills Model toegelicht aan de hand van verschillende inspirerende voorbeelden vanuit beleid, binnensportaccommodaties, openbare ruimte en de programma’s (software). Met de aanwezige bestuurders en vertegenwoordigers wordt besproken hoe een gezamenlijke ASM visie een plek kan krijgen binnen hun vereniging/organisatie en gemeentebreed uitgerold kan worden.

Locatie: Sporthal De Lange Slag aan de Lange Slagen in Wijhe

Opgave via c.leurink@uthuus.nl – uiterste opgavedatum maandag 26 september 2022

Graag bij opgave vermelden aan welke workshop je wenst deel te nemen: die voor bestuurders of de werkvloer.

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram.

JIJ EEN ACTIVITEIT? WIJ HEBBEN DE RUIMTE!

© COPYRIGHT UT HUUS 2021