Buutenshuus Bewegen Festival Wijhe

 

Na het succes van de Buutenshuus Bewegen festivals in Wesepe en aan de IJssel in Olst, komt er 9-10-11 juni een editie op ’t SPOC in Wijhe. De gedachte achter dit festival is hetzelfde als bij de vorige edities: inwoners van Olst-Wijhe elkaar na corona weer kunnen laten ontmoeten.

“Wat het anders maakt is dat er nog meer activiteiten zijn,” laat projectleider Benno Hubner (ut Huus) weten. “De inhoud komt voort uit wat er al op ’t SPOC is, maar ook proberen we de cross-over tussen kunst en sport te laten zien. ’t SPOC staat voor Sport Onderwijs en Cultuur en dat komt nu echt samen op dit festival.”

Het festival start al op donderdag van 14 tot 17 uur. Deze dag staat in het teken van (basisschool)kinderen en hun ouders. Scholieren van De Capellenborg zijn aangehaakt in de programmering en organiseren een zomerfestival met onder andere een groot zandbak feest en een stepjesrace.

Op de vrijdag is er speciaal voor de jongeren van 19 – 21 uur een programma met onder meer een silent disco en muurschildering. Jongerenwerker Joline (WijZ) en een aantal jongeren zijn aangehaakt bij de organisatie. Afgelopen zaterdag zijn de jongeren van de feestcommissie al bezig geweest met de voorbereidingen van ’t SPOC festival.

Op zaterdag 11 juni wordt er van 13 tot 20 uur groots uitgepakt. Voor alle leeftijden valt er wel iets te beleven. Zo hebben Wijhe ’92 samen met Rood-Wit ’75 en Salland Catering de organisatie van het beachvolleybaltoernooi op zich genomen. En tijdens de pauze van het toernooi zal er tussen 14 en 15 uur een clinic worden gegeven door de 19-jarige Niels Lipke, die speelt bij eredivisieploeg Taurus.

Verder kun je je energie kwijt op de pump-trackbaan met onder meer een stepjesrace en is er een stormbaan. Ook zijn er diverse toffe clinics en demonstraties, zoals leren freerunnen. Voor wie niet zo’n zin heeft om op die manier actief te zijn is het mogelijk om een insectenhotel te maken. En wie op een andere manier geprikkeld wil worden, is er het dialect café. De enige voorwaarde is dat als je aanschuift, dialect spreekt (of probeert te spreken).

Dus kom op 9-10-11 juni gratis naar ’t SPOCaan De Lange Slagen 29 in Wijhe en ontdekopnieuw wat er in Wijhe te beleven is.

 

Programmadetails (klik op de afbeelding voor een grotere weergave):

Het Buutenshuus Bewegen festivalwordt mede mogelijk gemaakt doorprovincie Overijssel, Hier stroomt deIJssel en gemeente Olst-Wijhe.

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.

BENNO HUBNER
BENNO HUBNER

COÖRDINATOR SPORT & CULTUUR

b.hubner@uthuus.nl
06 - 33 91 96 41