Inspiratieavond ‘bestuurlijke vernieuwingen’ maandag 16 mei

Op maandagavond 16 mei kunnen bestuurders van (sport)verenigingen uit de gemeente Olst-Wijhe inspiratie opdoen over bestuurlijke vernieuwingen bij ut Huus in het Holstohus. Tijdens deze avond worden twee inspiratiesessies georganiseerd.

Het ene onderwerp is ‘modern besturen’ van verenigingen. In deze sessie wordt ingegaan op de praktische zaken rondom het vinden van nieuwe bestuursleden en hoe belangrijk ‘modern’ besturen daarbij is. Na afloop kun jij je medebestuursleden en kandidaten motiveren om het bestuurswerk samen op te pakken.

De andere sessie gaat over sociale veiligheid bij sportverenigingen, een heel actueel thema. Wat houdt dit in en hoe krijgt dit vorm bij de vereniging? Welke maatregelen kunnen getroffen worden om de vereniging sociaal veilig te maken? En waarvoor ben je als vereniging verantwoordelijk? Al deze vragen komen aan bod tijdens deze sessie.

Deze avond ‘bestuurlijke vernieuwingen’ komt voort uit de behoefte die is uitgesproken door verenigingen in het sportplatform in 2021 en door de enquête die gehouden is onder de verenigingen de afgelopen maand.

 

Het programma ziet er als volgt uit:
19:30 – 19:45        Inloop
19:45 – 20:15        Gezamenlijke start
20:15 – 21:00       Inspiratiesessie 1 Modern besturen  / Inspiratiesessie 2 Sociale veiligheid bij sportverenigingen
21:00 – 21:15        Gezamenlijke afsluiting
21:15                      Netwerkborrel

 

Aanmelden

Deelname is gratis. Aanmelden voor deze avond kan tot uiterlijk 12 mei onder vermelding van naam, vereniging en welke sessie bij onze collega Arthon Jansen (stagiair sportstimulering): a.jansen@uthuus.nl

Voor aanvullende vragen over deze avond kun je telefonisch terecht bij Lian Kolkman: 06 – 19 40 30 31.

 

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.

LIAN KOLKMAN
LIAN KOLKMAN

COÖRDINATOR SPORT EN CULTUUR

eerlijk, samenwerkend, ambitieus

l.kolkman@uthuus.nl
cultuur@uthuus.nl
06 - 19 40 30 31