Arthon Jansen, nieuwe stagiair bij ut Huus

door Hans Zwijnenberg

 

Arthon Jansen, student Sportkunde aan de Hogeschool Windesheim, loopt vanaf begin februari een half jaar lang twee dagen in de week stage bij ut Huus waar hij twee opdrachten gaat uitvoeren. Lian Kolkman (coördinator sport en cultuur bij ut Huus) gaat hem daarbij begeleiden. De eerste opdracht bestaat uit het organiseren van bijeenkomsten binnen verenigingen om voorlichting te geven over andere, nieuwe manieren van sportuitoefening; de ASM-methodiek (Athletic Skills Methode). Het idee daarachter is om mensen die bij een specifieke sport dreigen af te haken, alternatieven aan te reiken die beter bij hen passen waardoor ze toch in beweging blijven. De tweede opdracht omvat het mede-organiseren van een Sport- en Cultuurfestival op het SPOC-terrein samen met alle sportverenigingen, het onderwijs en de kinderopvang.

Arthon is 22 jaar en komt uit Heeten. Na het VMBO in Raalte volgde hij de opleiding Sport en Bewegen aan het Landstede in Zwolle. Zijn huidige studie Sportkunde houdt zich bezig met alles wat er rondom sportactiviteiten komt kijken. “Je moet daarbij denken aan geld, organisatie en beleid”, zegt hij. Arthon is – hoe kan het ook anders – zelf zeer sportief. “Ik voetbal bij SV Heeten en ook klimmen vind ik leuk. En tijdens corona heb ik een mountainbike gekocht.” Hij vindt eigenlijk alle buitensporten leuk en sport minimaal drie keer per week.

Over zijn stage zegt Arthon: “Ik weet nog niet goed welke richting ik op wil. Ik vind het maken van beleid erg interessant, maar ik zie mezelf ook wel een eigen bedrijf hebben. Ik hoop dat bij ut Huus te ontdekken”, vertelt Arthon. Lachend voegt hij eraan toe: “Misschien wordt het wel heel wat anders.” Naast studie, sport en werk (“Ik werk zaterdags bij een supermarktketen.”), ziet hij ook nog kans zijn goede vriendschapsbanden te onderhouden.

Kortom: Arthon is leergierig, sportief, werkt hard en stelt zich zeer sociaal op. Eigenschappen waar je het ver mee kunt schoppen. Ongetwijfeld gaat ut Huus – voor hem nu nog een blanco vel – veel plezier aan hem hebben.

ARTHON JANSEN

ARTHON JANSEN

STAGIAIR SPORTSTIMULERING