Bouw jouw eigen fantasiewereld

​​

Daar zitten we allemaal weer, verplicht in ‘lockdown’. Groepsactiviteiten zijn gecanceld, winkels en horeca dicht en alleen op afhaal, maar ook de culturele sector op slot. Geen lessen en voorstellingen meer op het gebied van muziek, theater, dans en noem zo maar op. Iedereen heeft er mee te maken. Vanwege de aangescherpte maatregelen en beperkingen, zijn wij gaan omdenken: Wat kan er wel? Thuis aan de slag!

Kinderen hebben een week langer kerstvakantie, wat betekent voor ouder(s)/verzorger(s) een week langer de kinderen entertainen. Daarom werd er vrijdagmiddag 24 december voor 6 tot 12 jarigen verrassingstassen uitgedeeld. Binnen no time waren alle tasjes weg. 

Heb je helaas geen tasje weten te bemachtigen? Pak dan thuis een doos, karton en/of papier dat je anders al weg had gegooid en ga aan de slag. Gebruik een stuk karton van een doos als grondplaat, gekleurde papiertjes, veel karton, stukjes hout of andere materialen die je nog in huis hebt liggen. 
Waar haal je de inspiratie vandaan? We hebben Wijhenaar en kunstenares Christien de Jong gevraagd om de kinderen een stukje op weg te helpen. Via onderstaande vlog geeft ze leuke tip & tricks. Zo hopen we online dus nog veel meer kinderen te inspireren en ze uit te dagen om lekker creatief aan de slag te gaan in de kerstvakantie. 
En het leuke is, jouw creatie kan in het Holstohus komen te staan.

 

Jouw bouwwerk in de etalage van het Holstohus?

– Lever maandag 3 januari tussen 14:00 en 17:00 uur jouw kunstwerk in bij de bibliotheek (ingang via Eetkamer ‘Hier is ut’) in Olst.
– Het werk zal 4 weken te zien zijn. Het is en blijft van jou en daarna mag je het uiteraard weer komen ophalen. Stuur ons een e-mail zodat we met je in contact kunnen blijven.

E-mail: b.hubner@uthuus.nl

 

Inspiratie nodig?

Via onderstaande vlog geeft Christien je wat tips & tricks om een fantasie bouwwerk te maken.

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.

JIJ EEN ACTIVITEIT? WIJ HEBBEN DE RUIMTE!

© COPYRIGHT UT HUUS 2021